ΑρχικήΕπικαιρότηταΜπουρλά: «Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer στην ΕΕ»

Μπουρλά: «Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer στην ΕΕ»

Με επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της θα προμηθεύσει η Pfizer την ΕΕ μέσα στο 2021, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer με ανάρτησή του στο Twitter.

«Είμαστε υπερήφανοι που διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο στην κάλυψη της παγκόσμιας ανάγκης για εμβόλια κατά του κορονοϊού και συνεχίζουμε να προμηθεύουμε με εκατομμύρια δόσεις τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί από την πανδημία», αναφέρει ο Αλβέρτος Μπουρλά στην ανάρτησή του προσθέτοντας πως η εταιρεία θα προμηθεύσει συνολικά την ΕΕ το 2021 με 600 εκατ. δόσεις.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα για να παρέχουμε το εμβόλιο σε περισσότερους πολίτες στην Ευρώπη την ώρα που ο κορονοϊός σαρώνει την ήπειρο», σημείωσε.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε προχωρήσει σε όλες τις παραδόσεις που προβλέπουν οι συμφωνίες με την ΕΕ και σκοπεύουμε να παραδώσουμε 250 εκατομμύρια δόσεις στο δεύτερο τετράμηνο του 2021. Οι 100 επιπλέον εκατομμύρια δόσεις θα δώσουν ώθηση στα προγράμματα εμβολιασμού ενώ οι συνολικά 600 εκατ. δόσεις καλύπτουν τα 2/3 του πληθυσμού της ΕΕ», κατέληξε.

Πρόκειται για ενεργοποίηση της επιλογής αγοράς επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων, η οποία είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας αγοράς που υπέγραψε η ΕΕ με τις Pfizer/BioNTech το Φεβρουάριο. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ αυξάνεται σε 600 εκατ. το 2021, όπως αναφέρουν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους. Οι Pfizer και BioNTech την περασμένη εβδομάδα συμφώνησαν να επιταχύνουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά 25% αυτό το τρίμηνο, προωθώντας αποστολή 50 εκατ. δόσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το δ’ τρίμηνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ