ΑρχικήΕπικαιρότηταΝαυάγιο στην Πύλο: Ο Ντογιάκος όρισε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την...

Ναυάγιο στην Πύλο: Ο Ντογιάκος όρισε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την εποπτεία των ερευνών

O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος όρισε αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου προκειμένου να εποπτεύσει τις έρευνες για το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Ειδικότερα, με εντολή του Ισίδωρου Ντογιάκου, η εποπτεία των ερευνών και ανακριτικών πράξεων που διενεργούνται για το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου στα διεθνή ύδατα θα γίνει από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Οικονόμου.

Ήδη, στην Καλαμάτα, όπου και διενεργούνται οι έρευνες προς εντοπισμό διακινητών αλλά και προς διακρίβωση των συνθηκών του τραγικού ναυαγίου, βρίσκεται και εποπτεύει όλων των διαδικασιών η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας, Πολυξένη Τσούλη.

 

Η νεότερη ενημέρωση του Λιμενικού

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του Λιμενικού συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, ένα ελικόπτερο και 6 παραπλέοντα πλοία.

Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 78, 104 είναι συνολικά οι διασωθέντες εκ των οποίων 43 Αιγύπτιοι (5 ανήλικα άτομα), 47 Σύριοι (3 ανήλικα άτομα), 12 Πακιστανοί και 2 Παλαιστίνιοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργείται από στο λιμεναρχείο Καλαμάτας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν και διακινητές.