ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα μέτρα: Ανακοινώσεις Πλεύρη το απόγευμα

Νέα μέτρα: Ανακοινώσεις Πλεύρη το απόγευμα

Nέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή πριν την Πρωτοχρονιά, εφόσον κριθεί αναγκαίο, όπως είχε πει.

«Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που ειναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ ως προς την έναρξη εφαρμογής των μέτρων είπε: «Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε – όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι «είμαστε σε μία φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης της πίεσης στις ΜΕΘ». Όπως είπε, η εξέλιξη αυτή, «μας δίνει μικρά περιθώρια χρόνου να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι στη μετάλλαξη».

Όπως είπε, βασικό κριτήριο για τη λήψη των αποφάσεων είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην Αττική, όπου όμως η πληρότητα στις κλίνες απλής νοσηλείας είναι στο 53%, ενώ εξακολουθεί να είναι θετικό το ισοζύγιο στα εισιτήρια – εξιτήρια από τα νοσοκομεία.