ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα μηνύματα για εκκενώσεις στη Μαγνησία- Καλύτερη η εικόνα με τις φωτιές...

Νέα μηνύματα για εκκενώσεις στη Μαγνησία- Καλύτερη η εικόνα με τις φωτιές στην υπόλοιπη χώρα

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Μαγνησία καθώς αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη εκκένωση περιοχών σε Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια Βόλου.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 προκειμένου να εκκενώσουν τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βόλο. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια εκκενώστε τώρα προς Βόλο. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.


Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι περιοχές Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 ώστε να εκκενώσουν τις παραπάνω κοινότητες και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Χαλκιδική

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στη Χαλκιδική που καίει χορτολιβαδική έκταση μεταξύ Μεταμόρφωσης και Νικήτης στη Σιθωνία. Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά από τη Βουλγαρία, με 10 άτομα. Επίσης, επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ρόδος

Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Βάτι, Προφύλια και Ιεράς Μονής Θάρρι και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι υπόλοιπες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται. Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους. Για τη Ρόδο οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και αγρότες που επλήγησαν θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για αποζημιώσεις από τις 31 Ιουλίου.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα αίτημα να κηρυχθεί το βόρειο τμήμα του νησιού σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κατέθεσε ο Δήμος.

Το ενδιαφέρον το πρωί επικεντρώθηκε στις περιοχές του Λαυκίου και του Αγίου Μαρτίνου, ενώ συχνή είναι η αλλαγή των σχεδίων των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της ημέρας, με βάση την αλλαγή της φοράς των ανέμων και τα σημεία που ξεπηδά η φωτιά στα 20.000 στρέμματα που έχουν καεί έως τώρα.

Κάρυστος

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς στην Κάρυστο. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πλησίον του Πλατανιστού.

Τανάγρα
Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.25 σε αγροτοδασική έκταση και καίει ελιές και πουρνάρια. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί μέχρι στιγμής 38 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Η συνδρομή της ΕΕ

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινητοποιήσει συνολικά εννέα πυροσβεστικά αεροσκάφη» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα σημειώνει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μπάλας Ουζβάρι με ανάρτησή του στο τουίτερ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών».