Νέα χαλάρωση μέτρων: Τι αλλάζει από σήμερα

8 mins read

Με το βλέμμα στραμμένο στην 1η Ιουλίου όποτε η απαγόρευση κυκλοφορίας, από κάποια ώρα και μετά, θα καταργηθεί, σήμερα επανεκκινούν επιπλέον δραστηριότητες.

Από σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου,  επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Ήδη από το Σάββατο, η μουσική επέστρεψε στα καταστήματα της εστίασης, ενώ επεκτάθηκε και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά μια ώρα, με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται πλέον μέχρι τις 01:30.

Επίσης από το Σάββατο (12/6) άνοιξαν ξανά τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, ενώ αυξήθηκε ακόμα το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα

Τέλος, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Ωστόσο, επόμενο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα αποτελεί η 1η Ιουλίου, ημερομηνία που εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα καταργηθεί, ενώ θα αυξηθεί και το όριο των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων στα 300 άτομα, αντί για 100.

Facebook Comments