ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέες ταξιδιωτικές οδηγίες - Με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid 24...

Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες – Με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid 24 ωρών η είσοδος ταξιδιωτών

Για τη νέα ταξιδιωτική οδηγία, η υφυπουργός Υγείας, Μήνα Γκάγκα εξήγησε πως όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα για τις γιορτές, με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid 24 ωρών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε πως η διαφοροποιήση αυτή σε σχέση με όσα ανακοινώθηκαν χθες, έγινε για να διευκολύνει εκείνους που μπορεί να μην καταφέρουν να εξυπηρετηθούν από κάποιο εργαστήριο μέσα στις γιορτές.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε: «Παρατηρούμε κάμψη στην επιδημία στην Ευρώπη, από τις 47 χώρες, οι 14 έδειξαν επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης. Στην Ελλάδα, εντός της τελευταίας εβδομάδας, είδαμε σταθεροποίηση στους θανάτους. Υπάρχουν τάσεις αποσυμπίεσης στο ΕΣΥ. Υποχώρησαν κατά 16% οι ασθενείς Covid στα νοσοκομεία. Για την Όμικρον, τα στοιχεία δείχνουν πως έχει υψηλή μεταδοτικότητα. Στη Νότια Αφρική, οι θάνατοι λόγω Όμικρον είναι βραδύτεροι από άλλα στελέχη, όμως δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Η έλευση του στελέχους θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των διαγνώσεων και μετά θα σταθεροποιηθεί, ανάλογα με τον εμβολιασμό. Η δυναμική στο ΕΣΥ θα εξαρτηθεί από τον εμβολιασμό στους άνω των 60 και τη συμμετοχή του πληθυσμού στην ενισχυτική δόση».