ΑρχικήΕπικαιρότηταΝίκος Πλακιάς: «Εκεί που πήγαν τα χώματα από τα Τέμπη βρέθηκαν οστά!»

Νίκος Πλακιάς: «Εκεί που πήγαν τα χώματα από τα Τέμπη βρέθηκαν οστά!»

Μετά τις έρευνες στο οικόπεδο ιδιώτη όπου μεταφέρθηκαν 500 κυβικά χώματος από τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, φαίνεται πως προκύπτουν νέα στοιχεία.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ThessToday.gr, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί και εξετάζονται σε εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα για να εξακριβωθεί αν ανήκουν σε άνθρωπο ή σε κάποιο ζώο.

Οι συγγενείς των θυμάτων είχαν αιτηθεί να γίνουν έρευνες στη θέση «Πηγάδια» λίγα χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά και τη συνδρομή της ομάδας Anubis με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, φαίνεται πως στις έρευνες  εκτός από συντρίμμια βρέθηκαν και υπολείμματα οστών.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο, τα τελευταία ευρήματα έχουν ήδη αποσταλεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια στην Αθήνα και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματά τους για την ταυτοποίηση του DNA.

Ο πατέρας των διδύμων, της Χρύσας και της Θώμης Πλακιά σε ανάρτησή του αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες. Συγκεκριμένα γράφει:

“Ενημερωθήκαμε από οικογένειες
Ότι στην μάντρα ΠΑΝΔΡΕΜΜΕΝΟΥ που πήγαν τα χώματα από τα Τεμπη βρέθηκαν ΟΣΤΑ
Καταλαβαίνετε ότι οι εξελίξεις είναι σημαντικές και περιμένουμε μέχρι την ταυτοποίηση του DNA
Πιστεύω τώρα να έχετε καταλάβει γιατι η Εκχωματωση ήταν πιο σοβαρή από το Μπάζωμα
Φανταστείτε να γνωρίζανε που πήγαν τα χώματα .
Θα τα είχαν πετάξει στην Θάλασσα οι ΑΛΗΤΕΣ είναι η ΤΡΙΤΗ φορα που βρίσκονται οστά μετα από το σημείο 0 στα Τεμπη και το ΚΟΥΛΟΥΡΙ
Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ εάν δεν πληρώσουν ΑΠΑΝΤΕΣ
Πετούσανε τα υπολείμματα των ανθρώπων μας δεξιά και αριστερά οπου βρίσκανε για να κρύψουν γρήγορα τις βρωμιές τους και μην χαλάσει η εικόνα της κυβερνήσεως ενοψει εκλογών.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΙΧΑΜΑΤΑ”

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΑ


«Εάν δεν ολοκληρωθούν αυτές οι έρευνες, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριο»
Όπως αναφέρει η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, συνήγορος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, μετά την ολοκλήρωση των ανακριτικών ενεργειών αναμένεται να αλλάξει και το κατηγορητήριο και να κληθούν περισσότεροι κατηγορούμενοι.

«Στις έρευνες συμμετείχαν δικαστικοί πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι. Δεν έμειναν σε μια απλή δειγματοληψία, αλλά κάνουν συνολικό πλήρη έλεγχο στα κυβικά χώματος, τα οποία είναι μεγάλου όγκου. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είναι κρίσιμο αν μιλάμε για διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου, δηλαδή από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες κι από το ThessToday.gr