ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέμπη: Εντολή Αρείου Πάγου για έλεγχο στην εισαγγελέα που έβαλε στο αρχείο...

Τέμπη: Εντολή Αρείου Πάγου για έλεγχο στην εισαγγελέα που έβαλε στο αρχείο μήνυση των συγγενών των θυμάτων

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έδωσε εντολή για πειθαρχικό έλεγχο στην εισαγγελέα που έβαλε στο αρχείο μήνυση η οποία στρεφόταν και κατά πολιτικών προσώπων, συγγενών θυμάτων των Τεμπών.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της εισαγγελικής λειτουργού η οποία δεν διαβίβασε αμελλητί στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών η οποία στρεφόταν και κατά πολιτικών προσώπων σχετικά με τις καταγγελίες για «μπάζωμα» του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, η πρώτη τη τάξει εισαγγελική λειτουργός της χώρας απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας την ακόλουθη παραγγελία: «Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».