ΑρχικήΕπικαιρότηταΝτοκουμέντο: Σπίτι καταρρέει στην Καρδίτσα- Κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους- Στα 2,5...

Ντοκουμέντο: Σπίτι καταρρέει στην Καρδίτσα- Κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους- Στα 2,5 μέτρα το νερό

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα και οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση με το νερό να ξεπερνά ακόμα και τις στέγες των σπιτιών.

Σε βίντεο καταγράφηκε η συγκλονιστική στιγμή που ένα σπίτι κατέρρευσε στον Παλαμά Καρδίτσας, μετά από τη σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στην περιοχή. Κάτοικος του Παλαμά, που και ο ίδιος βρισκόταν στα κεραμίδια του σπιτιού του, για να γλιτώσει, κατέγραψε τη στιγμή που το γειτονικό σπίτι «χάθηκε» στα λασπόνερα.

Στο βίντεο φαίνεται το σπίτι να καταρρέει μέσα σε ένα σύννεφο κόκκινης σκόνης ενώ τα ορμητικά νερά έχουν πλημμυρίσει την περιοχή και ακούγεται μάλιστα κι ο ήχος της κατάρρευσης.

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην εκπομπή  “Δεκατιανοί” στον ΣΚΑΪ περιέγραψε απελπιστικές εικόνες. Το νερό ξεπερνά τα 2,5 μέτρα καθώς έχουν υπερχειλίσει ποτάμια και ο μόνος τρόπος να προσεγγίσει κάποιος την περιοχή είναι με βάρκα.

Τα σπίτια που έχουν καταρρεύσει είναι πολλά και τα νερά δύο ποταμών έχουν πει μέσα στα σπίτια και  κινδυνεύουν ζωές. Η κραυγή απελπισίας των κατοίκων δεν ακούγεται πουθενά και αυτό είναι το παράπονό τους

Σημειώνεται πως εκατοντάδες κάτοικοι σε Καρδίτσα και Τρίκαλα παραμένουν εγκλωβισμένοι, καθώς ο όγκος του νερού είναι πρωτοφανής, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν καταστραφεί από καθιζήσεις και κατολισθήσεις…