Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα – Πρώτο κρούσμα μια 38χρονη στη Θεσσαλονίκη – Ανακαλούνται οι άδειες στα νοσοκομεία με εντολή Κικίλια

18 mins read

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, λόγω κορωνοϊού, οι άδειες εργαζομένων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

 

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, λόγω κορωνοϊού, οι άδειες εργαζόμενων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι αναστέλλονται, και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα:

Πρόκειται για θετικό δείγμα 38χρονης γυναίκας που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Η ασθενής έχει ήπια συμπτώματα, αλλά βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, τηρουμένου του πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου λαμβάνει αντιική αγωγή.

Σημείωσε δε ότι είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα ειδικών ιατρών.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε για τον κορωνοϊό ότι παραμένει μια ήπια νόσος και επισήμανε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε «Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία νόσος. Τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους συμπολίτες μας, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Υγείας.

Οι υγειονομικές αρχές θα ελέγχουν την οικογένεια της 38χρονης προκειμένου να προλάβουν την εξάπλωση του ιού.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, έγραψε το εξής:

«Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα