Ο Κουρτς έστειλε το τεθωρακισμένο «θηρίο» στον Έβρο (photos)

8 mins read

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς υποσχέθηκε στήριξη στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της απειλής του Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, με «όχημα» τους μετανάστες.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κατά την συνάντηση του με τον Κ. Μητσοτάκη στη Βιέννη «Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της ΕΕ. Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα».

Έτσι λοιπόν, ο καγκελάριος Κουρτς ανακοίνωσε επισήμως ότι η χώρα του έστειλε drones και ειδικό τεθωρακισμένο της αστυνομίας για την ενίσχυση των μέσων επιτήρησης στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε, από την πλευρά του, ότι «Η σημαία της Αυστρίας κυματίζει στον Έβρο δίπλα στην ελληνική, στην κυπριακή -σύντομα και σε άλλες σημαίες ευρωπαϊκών χωρών».

Ήταν ένα έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της απέναντι στον τουρκικό εκβιασμό.

Το τεθωρακισμένο της αυστριακής αστυνομίας -εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες και εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού – έφθασε ήδη (δείτε το πάνω) στις Καστανιές και άμεσα εντάσσεται στις περιπολίες κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

 

Facebook Comments