ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου 

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου 

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, είναι από την Παραμονή των Χριστουγέννων ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Χωρίς εκπλήξεις, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο συγκεντρώνοντας 11, δηλαδή τις περισσότερες ψήφους στην 16μελη Ιερά Σύνοδο. Η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα, εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανάδειξη του Αρχιεπισκόπου, ηχούν χαρμόσυνα οι καμπάνες του παλαιού καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη, έγινε η ανάγνωση της κανονιστικής πράξης για την επικύρωση του αποτελέσματος των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών. Η κανονιστική πράξη υπογράφεται στην Αγία Τράπεζα του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη από όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα καθορίσει και την ημερομηνία ενθρόνισης του, η οποία λόγω και των εορτών προσδιορίζεται μετά τα Θεοφάνια.

Με αφορμή την σύλληψη και την κακοποίηση του από τα Τουρκικά στρατεύματα κατά την διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης το 1989 κατέθεσε προσφυγή εναντίον της Τουρκίας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ήταν η πρώτη φορά που το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την Τουρκία για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο.