ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Πύρρος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα δάκρυα του Ιακωβίδη

Ο Πύρρος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα δάκρυα του Ιακωβίδη

Ο Πύρρος Δήμας έχει διατελέσει 13 χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ενώ συνεργάζεται συστηματικά από το 2017 με την αντίστοιχη των ΗΠΑ ως τεχνικός διευθυντής. 

Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης ήταν ένας από τους 11 υποψήφιους που  διεκδίκησαν την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στις εκλογές της 26ης και 27ης Μαρτίου. Παράλληλα ο Πύρρος Δήμας ήταν υποψήφιος και για τη θέση του αντιπροέδρου καθώς και για μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου.

Ωστόσο ο Τάσος Λάγκας εκλέχθηκε ως ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Ο Λάγκας έλαβε 22 ψήφους έναντι 14 του Γιάννη Γέροντα, ο οποίος μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Με τους ίδιους ακριβώς ψήφους ο Πύρρος Δήμας εκλέχθηκε εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αντί του Κώστα Κορλού, ενώ αναπληρωματικό μέλος είναι ο Φώτης Καϋμενάκης, που συγκέντρωσε 8 περισσότερους ψήφους από τον Βίκτωρα Μήτρου.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας άρσης βαρών και πρώην πρόεδρός της, Πύρρος Δήμας μίλησε με αφορμή τις δηλώσεις και τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη που λύγισε μπροστά μπροστά στην κάμερα. Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης επιβεβαίωσε όσα είπε ο αθλητής.

«Τον καταλαβαίνω τον Θοδωρή. Έχει δίκιο το παιδί. Συμφωνώ μαζί του. Δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να στηρίξουμε τους αθλητές. Εμείς τού είχαμε βρει φυσικοθεραπευτή στο ΙΑΣΩ, αλλά δουλεύει παράλληλα για τα προς το ζην στα νότια προάστια και δεν τον εξυπηρετούσε να πηγαίνει εκεί. Και πλέον οι αθλητές δεν έχουν τα κίνητρα που είχαμε εμείς για να συνεχίσουν», είπε αρχικά ο Πύρρος Δήμας.

Στη συνέχεια μίλησε πιο αναλυτικά για τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Ιακωβίδης και την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας άρσης βαρών: «Έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα δεδομένα. Ο Θοδωρής είναι εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ. Τελειώνει την καριέρα του όχι με τον τρόπο που θα ήθελε. Δεν φεύγει γεμάτος από την άρση βαρών. Τα ξέρει τα προβλήματα που έχουμε το παιδί. Είναι σοβαρό. Καταλαβαίνει και ξέρει τι συμβαίνει. Γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα οικονομικής ενίσχυσης στην ομοσπονδία. Πώς να ζήσει αυτό το παιδί με 250 ευρώ και το φαγητό που του καλύπτουμε; Πρέπει να δουλέψει, παράλληλα. Στη δική μου εποχή αυτά τα είχαμε λυμένα. Ταυτόχρονα, η ομοσπονδία έχει κι άλλους αθλητές που πρέπει να στηρίξει. Πρέπει να τους στείλει και αυτούς σε αγώνες. Δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν όλα όσα πρέπει. Έχουμε και τα μικρά παιδιά, για τα οποία πρέπει να κάνουμε αγώνες. Τα προηγούμενα χρόνια είχε μειωθεί ο προϋπολογισμός μας κατά 55% και τα τελευταία δύο χρόνια ανέβηκε από τις 320.000 στις 360.000. Τώρα, έχουμε μια βοήθεια. Τα περισσότερα χρήματα πάνε σε ενοίκια και υπαλλήλους. Δεν έχουν φερθεί σωστά στην άρση βαρών. Έβγαλαν το άχτι τους πάνω στο άθλημα».

Τοποθετήθηκε, ακόμη με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη».

Δείτε την ανάρτησή του στο Twitter:

 

Υπενθυμίζεται ότι ενώ για χρόνια ο Πύρρος Δήμας υπήρξε συναθλητής με τα μέλη της Dream Team και σήκωσαν μαζί την ελληνική σημαία σε πολλούς αγώνες, άλλαξαν πολλά με τις τότε εκλογές του Φθινοπώρου του 2020 και o τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής Dream Team βρέθηκαν σε ανοικτή διαμάχη.

Μάλιστα, η ομάδα πρωτοβουλίας για την διάσωση της Άρσης Βαρών την οποία αποτελούν Ολυμπιονίκες όπως οι Τζελίλης, Σαμπάνης, Λεωνίδης, Μήτρου, Σπύρου και άλλοι παραχώρησε τότε σε συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι:

«Δώσαμε επί χρόνια παράταση χρόνου στον Πύρρο, αλλά τα προβλήματα έτρεχαν. Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν είχε άλλο σκοπό από προσωπικές φιλοδοξίες», τόνισε ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης, Βαλέριος Λεωνίδης, τον οποίον ο Πύρρος απέπεμψε στις αρχές του 2018 από την θέση του εθνικού προπονητή.

«Είμαστε παλαιοί αθλητές και προπονητές, που δουλέψαμε ενωμένοι σαν μια γροθιά για την άνοδο και την επικράτηση του αθλήματος. Δοξάσαμε την Ελλάδα, ανεβάζοντάς την στην κορυφή του κόσμου, κάνοντας τους Έλληνες υπερήφανους. Σκοπός μας είναι να καταθέσουμε τις απόψεις και τον προβληματισμό μας για όσα συμβαίνουν στην ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια, να εκφράσουμε την αγωνία και τον φόβο μας για την μελλοντική πορεία του αθλήματος και να εκθέσουμε τον σχεδιασμό μας για τη σωτηρία του. Θέλουμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, που έχει πάρει η άρση βαρών, λόγω της κακής λειτουργίας της διοίκησης υπό τον Πύρρο Δήμα», είχαν δηλώσει χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ: