ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ συγκινητικός αποχαιρετισμός του Άλκη Κούρκουλα στον Νίκο Μαγγίνα: Έμεινε για πάντα...

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Άλκη Κούρκουλα στον Νίκο Μαγγίνα: Έμεινε για πάντα στην Πόλη!

Συγκλόνισε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Νίκου Μαγγίνα, εμβληματικής προσωπικότητας του Φαναρίου και της Πολίτικης ομογένειας.

Στενός συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τον οποίο συνδεόταν -όπως και με την φωτογραφική τέχνη – από τα μαθητικά του χρόνια!

Κούρκουλας Άλκης - Bodossaki Lectures on Demand

Άνθρωπος γλυκύς, αδέκαστος, χειρίζονταν ως συνεργάτης του Πατριάρχου, δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ, τις δυσκολότερες σχέσεις του Φαναρίου με ανιδιοτέλεια, εχεμύθεια, διακριτικότητα, και με εξαιρετικά λεπτό χιούμορ.

Γνώριζε πολύ καλά την ιστορία της Πολίτικης Ρωμιοσύνης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το κενό που αφήνει είναι απολύτως δυσαναπλήρωτο, γιατί ο Νίκος Μαγγίνας επιβάλλονταν στο Φανάρι αλλα και σε όλα τα περιβάλλοντα που συνόδευε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με την προσωπικότητα, και την ιστορία του. Δεν είχε -και δεν διεκδικούσε- καμία οικονομική, κοινωνική η διοικητική δύναμη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στην προσωπική του ζωή ήταν πραγματικός «κοσμοκαλόγερος», μια πραγματική ευλογία για όσους είχαν την τύχη να τον συναντήσουν.

Αυτοί- διεσπαρμένοι στον Οικουμενικό Ελληνισμό εκφράζουν σήμερα μέ δημοσιεύσεις , με συγκινητικές αναρτήσεις , με τηλέφωνα στην Πολη, -με όποιο τρόπο μπορούν, τον συγκλονισμό τους στην είδηση του αιφνίδιου θανάτου του.

Ο Νίκος Μαγγίνας (1952-2021), ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αθήνα , όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και ήταν υπό αυστηρό αυτοπεριορισμό στο δωμάτιο του στο Φανάρι, στην Πόλη. Το πρωί της 10ης Απριλίου, δεν ξύπνησε . Έμεινε για πάντα στην Πόλη.

Αιωνία του η μνήμη ! Αιωνία του η μνήμη.

Αύριο στις 12 θα γίνει η κηδεία του και θα μεταδοθεί από τον λογαριασμό facebook του Πατριαρχείου