Ο βίος και η πολιτεία των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» – Ο απόστρατος, το παρελθόν με τον Σώρρα, η χορεύτρια, οι έφοδοι

42 mins read

H “σύλληψη” του γυμνασιάρχη στην Πιερία από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αναμφισβήτητα αποτέλεσε ένα περιστατικό χωρίς προηγούμενο.

Οι 11 συλληφθέντες, ωστόσο, έχουν πλούσιο παρελθόν….Ένα ετερόκλητο παζλ προσωπικοτήτων αποτελεί την ομάδα «εφόδου» των «Θεματοφυλάκων». Εννέα άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 40-75 ετών. Ανάμεσά τους ένας απόστρατος αξιωματικός, αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες. Τρεις εξ αυτών είχαν τα παιδιά στους στο σχολείο στο Αιγίνιο όπου “συνέλαβαν” τον γυμνασιάρχη επειδή…τηρούσε τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Επικεφαλής της ομάδας, ένας ηλικιωμένος με μπουρνούζι ο οποίος, είναι ο άνθρωπος που φέρεται στις δημοσιεύσεις να έχει στείλει έγγραφα «επίταξης» σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ο επικεφαλής των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»
Ο επικεφαλής

Η γυναίκα, στην σελίδα της οποίας γινόταν η ενημέρωση των «Θεματοφυλάκων», είναι ηθοποιός και χορεύτρια της περιοχής της Πέλλας.

Η ηθοποιός και χορεύτρια των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας μαρμαροτεχνίτης, ο οποίος κατασκεύαζε μεταξύ άλλων και ταφικά μνημεία.

O μαρμαροτεχνίτης των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Τα μέλη της ομάδας δηλώνουν φιλότεχνοι. Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν και μέσα από το facebook προσπαθούν να συγκεντρώσουν και άλλα άτομα για να κάνουν τις δράσεις τους.

Στρέφονται κατά των καθηγητών και των rapid test που γίνονται στα σχολεία. Το τελευταίο διάστημα προσπαθούν με τις άνευ προηγουμένου τεχνικές τους, όπως οι έφοδοι, να έρθουν στην επικαιρότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από αυτούς που τώρα είναι αρνητές του κορωνοϊού και των μέτρων για την πανδημία, παλιότερα είχαν σαν θεό τους, τον «αρνητή χρεών» Αρτέμη Σώρρα, τον ηγέτη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» που τελικά βρέθηκε στη φυλακή.

Τις προηγούμενες μέρες η ίδια ομάδα απασχόλησε τα ΜΜΕ με το λεγόμενο «υπουργείο Θεραπειών», στην Αράχωβα, το οποίο πουλούσε υποτιθέμενα rapid test με σπρέι και ψεκαστικούς μηχανισμούς. Με την παρέμβαση των Αρχών, το κατάστημα σφραγίστηκε, ενώ όπως διαπιστώθηκε η επιχείρηση λειτουργούσε υπό καθεστώς πλήρους αδιαφορίας για τα υγειονομικά μέτρα.

thematofylakes-1

Να σημειωθεί πως η 49χρονη, υπεύθυνη του καταστήματος είχε σχέση με το κίνημα του Αρτέμη Σώρρα, όπως η ίδια παραδέχτηκε μπροστά σε κάμερα και δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Την προηγούμενη εβδομάδα, «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» εμφανίστηκαν σε κέντρο στη Θεσσαλονίκη και ζητούσαν από τον υπεύθυνο του καταστήματος την άδεια λειτουργίας. Όπως υποστήριζαν, το άρθρο 120 του Συντάγματος τους επιτρέπει να ελέγχουν τους πάντες. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, στα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Από πότε κυκλοφορεί η παραπληροφόρηση για το άρθρο 120;

Η «ιερή δήλωση» κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2012, σύμφωνα με έρευνα που έχουν κάνει τα hellenic hoaxes. Σημειώνεται εκ των προτέρων ότι όσοι αναφέρονται σε «ιερή δήλωση», «ενεργοποίηση του άρθρου 120», «θεματοφύλακες του Συντάγματος» δεν αποτελούν ενιαίο χώρο, αλλά συγκροτούνται σε διάφορες ομάδες που διακινούν διάφορες παρεμφερείς εκδοχές της «αναφοράς-καταγγελίας».

Συνοπτικά, η αναφορά-καταγγελία, που απευθύνεται συνήθως προς πολιτειακές, δικαστικές, διοικητικές, αστυνομικές κ.ά. αρχές, καταγγέλλει κατάλυση του Συντάγματος και διάφορα άλλα εγκλήματα, επικαλείται το άρθρο 120 (ακροτελεύτια διάταξη) του Συντάγματος, και μνημονεύει μία μηνυτήρια αναφορά ενός γιατρού για «εσχάτη προδοσία» που φέρεται να διαβιβάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων την 24/11/2011, ημερομηνία από την οποία «τελούνται» τα καταγγελλόμενα εγκλήματα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν διάφορες εκδοχές «θεματοφυλάκων». Μία από αυτές εμφανίζεται να έχει «συστήσει» δικά της πολιτειακά όργανα, που παράγουν «νομοθετήματα» με τα οποία «ακυρώνονται» όσα μέτρα ισχύουν για την πανδημία της COVID-19. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν στέκει νομικά.

Αξιοποιούν τα social media για προβολή των θεωριών τους

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» χρησιμοποιούν τα social media για να διακινούν τις αντιδραστικές θεωρίες τους, να διοργανώνουν συγκεντρώσεις και να αναρτούν βίντεο με εθνικιστικό περιεχόμενο. Άλλωστε, τα σύμβολα που χρησιμοποιούν έχουν εμφανιστεί σε φιέστες χρυσαυγιτών ή άλλων ακροδεξιών οργανώσεων.

Στην ιστοσελίδα epithesiellinwn-a120s.com, γράφουν: «Είμαστε Έλληνες πολίτες που θέλουμε να κάνουμε κάτι για τους Εαυτούς μας και τη χώρα μας. Δεν ανήκουμε σε κάποιο κόμμα ή κίνημα. Είμαστε απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που, βλέποντας τα εγκλήματα που συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αποφασίσαμε να δράσουμε πρώτα ατομικά, και μετά συλλογικά, ώστε να ελευθερωθούμε και πάλι.

​Το να δράσεις κι εσύ είναι απλό. Επικοινωνείς με κάποιον από τους Θεματοφύλακες της περιοχής σου, και πηγαίνεις, μετά από την καθοδήγηση του Θεματοφύλακα, στο αστυνομικό τμήμα που ανήκεις για να καταθέσεις την αναφορά-καταγγελία-μήνυση εναντίον όλων αυτών που έχουν συμβάλει εδώ και δεκαετίες στο ξεπούλημα του Έθνους και την κατάλυση του Συντάγματος, και παρανομούν ασυστόλως εναντίον των πολιτών του Έθνους. Όλοι οι επίορκοι πολιτικοί και μέλη του συστήματος από το 2011 έχουν διαπράξει το κακούργημα της Εσχάτης Προδοσίας, έχοντας διαμελίσει και ξεπουλήσει την κυριαρχία της χώρας σε ξένα εδάφη.

​Με αυτόν τον απλό τρόπο, γίνεσαι ξανά Έλληνας πολίτης, κατοχυρώνεις τα Συνταγματικά σου δικαιώματα (το Σύνταγμα είναι πάνω από κάθε Νόμο), είσαι υπεύθυνος πλέον του Εαυτού σου, και φυλάττεις το Σύνταγμα.»

«Εδώ δεν υφίσταται νόμος για Covid»

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ισχυρίζονται σε βίντεο που ανάρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα τα εξής εξωφρενικά: «εδώ δεν υφίσταται νόμος για τον Covid».

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως η δύναμή μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κατάστημα με δικό μας νόμισμα στο οποίο δεν θα μπορεί να μπει καμία δημόσια υπηρεσία, ούτε η αστυνομία» λέει ένας… θεματοφύλακας του Συντάγματος, σε σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, σχετικά με το κατάστημά στην Αράχωβα.

Αντιμέτωποι με κακούργημα

Μετά την αρπαγή του γυμνασιάρχη, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής από κοινού, που είναι κακούργημα, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα