ΑρχικήΕπικαιρότηταΟδηγός μηχανής πέρασε 12 κόκκινα φανάρια και θα πληρώσει πρόστιμο 21.140 ευρώ

Οδηγός μηχανής πέρασε 12 κόκκινα φανάρια και θα πληρώσει πρόστιμο 21.140 ευρώ

Συνέβη στη Βουλιαγμένη και δεν είναι ιστορία επιστημονικής φαντασίας: Οδηγός με τη μηχανή του πέρασε 12 κόκκινα φανάρια και πήρε πρόστιμο 21.140 ευρώ!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, μοτοσικλετιστής προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών οι οποίοι τον ακολουθούσαν και του ζητούσαν να σταματήσει, στην περιοχή της Βουλιαγμένης, έκανε τις παραβάσεις.

Η αστυνομία είδε πως η μηχανή δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας και γι αυτό θέλησε να κάνει έλεγχο. Ο οδηγός της μηχανής δεν υπάκουσε και τράπηκε σε φυγή διαπράττοντας σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα 12 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνους ελιγμούς και αναστροφή.

Τελικά σύμφωνα με το δημοσιέυμα, εντοπίστηκε στην περιοχή των Μεγάρων όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ». Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί «ακινησία» για τη μηχανή, η οποία ήταν ανασφάλιστη.

Μετά τη σύλληψή του στον οδηγό επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ θα ενημερωθεί η ΑΑΔΕ για την επιβολή προστίμου για την ακινησία ύψους 10.500 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή θα κληθεί να καταβάλλει 21.140 ευρώ.

 

Πηγή Πρώτο Θέμα