Οι Αντετοκούνμπο στο Προεδρικό Μέγαρο – «Νιώθαμε πάντα Έλληνες»

15 mins read

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την Βερόνικας Νκεμ Αντετοκούνμπο και τον νεότερο αδελφό του Εμέκα Άλεξ Αντετοκούνμπο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον διάλογο που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να ζητά συγγνώμη εξηγώντας ότι “έχω τα παιδιά, είχα και προπόνηση στις 8:30” και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον δικαιολογεί προσθέτοντας ότι “σήμερα έχουμε και την κίνηση λόγω της συνόδου EUMED 9″.

 

Η μητέρα των κορυφαίων αθλητών του μπάσκετ,Βερόνικα Αντετοκούνμπο και ο μικρός αδελφός τους, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο πολιτογραφήθηκαν τιμητικά Έλληνες πολίτες το απόγευμα της Πέμπτης (16/9).

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

“Νιώθαμε πάντα Έλληνες και η εξέλιξη αυτή αποτελεί απλά μια σφραγίδα”, συνέχισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την κα. Κατερίνα Σακελλλαροπούλου να σημειώνει “ξέρω ότι πάντα νιώθατε Έλληνες” συγχαίροντας την κυρία Βερόνικα για τα παιδιά της.

«Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ και χτες που πήγαμε στον Πρωθυπουργό., Αν μας έλεγε ποτέ κανείς ότι με σκληρή δουλειά μετά από χρόνια θα καθόμασταν δίπλα να μιλήσουμε με την πρώτη Γυναίκα Πρόεδρο, θα σας έλεγα πως είναι ψέματα. Δεν έχω συγκινηθεί, προσπαθώ να κρατηθώ, αλλά σκέφτομαι και θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια πως ήταν… Γιατί μεγάλωσα από Νιγηριανούς γονείς που ήρθαν το 1990 στην Ελλάδα, έκαναν θυσίες για τα παιδιά τους 25 χρόνια και μας έστειλαν σε ελληνικό σχολείο και μετά ήταν παράνομοι φοβόντουσαν να μείνουν στον δρόμο. Μας έδωσαν ελληνικές αρχές και ελληνική κουλτούρα. Δεν βλέπαμε το μέλλον, ήμασταν παιδιά… Μετά από οκτώ χρόνια με σκληρή δουλειά και αφοσίωση είμαστε εδώ συναντήθηκα με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην Ελλάδα, μας άκουσε, μας είπε και αυτή την ιστορία της. Ήταν πάντα Έλληνες η μητέρα και τα αδέρφια μου, χτες απλά πήραν τα διαβατήρια. Και να μην τα έπαιρναν, πάντα εδώ θα γυρνάγαμε, εδώ είναι η πατρίδα μας» τόνισε ο Γιάννης στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση.

Ο πρωταθλητής του NBA εξήγησε ότι έρχεται συνέχεια στην Ελλάδα και φέρνει την οικογένεια του, απλά στην Αμερική είναι η δουλειά του.

 

Facebook Comments