ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι ελληνικές παραλίες που μπήκαν στο Top-25 για το 2024

Οι ελληνικές παραλίες που μπήκαν στο Top-25 για το 2024

Χρυσή αμμουδιά, καταγάλανα νερά και άρωμα ελληνικό στις top παραλίες για το 2024.

Ο τίτλος “Travelers’ Choice Awards Best of the Best” του TripAdvisor γιορτάζει το υψηλότερο επίπεδο αριστείας στα ταξίδια. Απονέμεται σε εκείνους που λαμβάνουν μεγάλο όγκο κριτικών και απόψεων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 μηνών. Από τα 8 εκατομμύρια καταχωρήσεις στην πλατφόρμα, λιγότερο από το 1% επιτυγχάνει αυτό το ορόσημο. Μέσα σε αυτό το ποσοστό και δύο παραλίες από την Ελλάδα.

Οι ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στη λίστα

Στη 19η θέση βρίσκονται τα Φαλάρσανα της Κρήτης. «Ροζ άμμος, γαλάζια νερά, εντυπωσιακά βουνά, απίστευτα ηλιοβασιλέματα – η παραλία Φαλάσαρνα είναι υπέροχη μόνο και μόνο από τη θέα της. Αφού τα απολαύσετε όλα, κολυμπήστε, κάντε καταδύσεις ή χαλαρώστε στην απαλή άμμο και, στη συνέχεια, τσιμπήστε κάτι σε ένα κοντινό μπαρ ή καφετέρια. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες και διαθέτει δωρεάν ανέσεις, όπως τουαλέτες και χώρο στάθμευσης», γράφει η πλατφόρμα.

Λίγες θέσεις παρακάτω, από την Κρήτη μεταφερόμαστε στο Ιόνιο και την Κεφαλλονιά. Η παραλία Μύρτος βρίσκεται στην 23η θέση της λίστας με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

«Περιτριγυρισμένη από βουνά, η παραλία του Μύρτου είναι ένα γραφικό σημείο, ιδανικό για μια ήρεμη μέρα στην παραλία. Κάντε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά ή κολυμπήστε με αναπνευστήρα και, στη συνέχεια, τσιμπήστε κάτι σε ένα κοντινό καφέ. Σπάνια έχει πολύ κόσμο, οπότε υπάρχει άφθονος χώρος για να αράξετε και να απολαύσετε τη χαλαρή ατμόσφαιρα».