ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι όροι που επιβλήθηκαν στον Απόστολο Λύτρα για την ενδοοικογενειακή βία -...

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον Απόστολο Λύτρα για την ενδοοικογενειακή βία – Τι δήλωσε ο ίδιος και τι κατέθεσε η σύζυγός του

Ο ποινικολόγος ανέφερε πως σκοπεύει να αναζητήσει τις ψυχολογικές αιτίες της πράξης του.

Συγγνώμη από την οικογένειά του ζήτησε μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση προσέγγισης του θύματος.

Συγκεκριμένα, οι όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Λύτρα είναι η υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγο του, η απαγόρευση να την πλησιάζει και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους εκφράζοντας «μεταμέλεια για αυτήν την αδιανόητη πράξη».

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Λύτρας, ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε την πράξη του και «ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου, που την υπεραγαπάω, από τις κόρες μου και από όλους».

Ο ποινικολόγος ανέφερε πως σκοπεύει να αναζητήσει τις ψυχολογικές αιτίες της πράξης του, καθώς και «τρόπους να θεραπευτώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια μετέβη χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου, στον χώρο του θύματος και έλαβε κατάθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύζυγος του ποινικολόγου φέρεται να επιβεβαίωσε στη δικαστική λειτουργό ότι τα τραύματα που φέρει δεν οφείλονται σε πτώση της από τη σκάλα αλλά σε ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Φέρεται, επίσης, να είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε βία από τον συνάδελφο και σύζυγό της και πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει κάτι μεταξύ τους. Η κατάθεση της, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του δικηγόρου, η οποία είχε προβεί στο παρελθόν σε καταγγελία, πλην όμως στο ακροατήριο εί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ