ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι πέντε πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου για το 2023 (photos +...

Οι πέντε πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου για το 2023 (photos + video)

Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει γυναίκα ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που κάνουν μεγάλες περιουσίες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τη λίστα Real-Time Billionaires του Forbes, αυτές είναι οι 5 πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο.

Françoise Bettencourt Meyers

Η Meyers είναι Γαλλίδα επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος με συνολική περιουσία 94,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, που την καθιστά την πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Είναι εγγονή του ιδρυτή του κολοσσού ομορφιάς L’Oreal και η οικογένειά της κατέχει το 33% της εταιρείας.

Είναι ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από το 1997 και τώρα είναι η πρόεδρος της εταιρείας μακιγιάζ. Στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, η Meyers καταλαμβάνει την 11η θέση.

Alice Walton

Με συνολική περιουσία 61,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Walton κατατάσσεται ως η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Είναι η μοναχοκόρη του Sam Walton, του ιδρυτή της Walmart, και έχει μερίδιο 50% στην εταιρεία. Έχει πάθος για την τέχνη και έχει μια προσωπική συλλογή έργων τέχνης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Julia Koch

Με συνολική καθαρή περιουσία 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Koch ανέβηκε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων όταν αυτή και τα παιδιά της κληρονόμησαν το 42% των μετοχών της Koch Industries από τον σύζυγό της, Ντέιβιντ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2019 σε ηλικία 79 ετών.

Κατάγεται από την Αϊόβα, αλλά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1980, όπου εργάστηκε ως βοηθός ενός σχεδιαστή μόδας Adolfo.

Αυτή και ο εκλιπών σύζυγός της έδωσαν 10 εκατομμύρια δολάρια στο Νοσοκομείο Παίδων του Στάνφορντ και στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai για να μελετήσουν τις τροφικές αλλεργίες.

Jacqueline Mars

Η Mars κατατάσσεται ως η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο με περιουσία 38,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατέχει το ένα τρίτο του μεγαλύτερου κατασκευαστή ζαχαρωτών στον κόσμο, Mars Incorporated, του ομίλου ζαχαρωτών και τροφών για κατοικίδια που ιδρύθηκε από τον παππού της, Frank C. Mars, το 1911. Κληρονόμησε την εταιρεία μαζί με επωνυμίες όπως η IAMS και η Pedigree.

Miriam Adelson

Η Adelson είναι Αμερικανίδα γιατρός και δισεκατομμυριούχος, με περιουσία 37,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι σύζυγος του Ρεπουμπλικανού Kingmaker και μεγιστάνα του καζίνο Sheldon Adelson. Απέκτησε το 50% των μετοχών του στο Las Vegas Sand μετά τον θάνατό του στις αρχές του 2021.

Επιπλέον, η Adelson χρηματοδότησε την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και έκτοτε είναι ο κύριος χορηγός σε συντηρητικούς πολιτικούς σκοπούς κυρίως στην Αμερική.

 

@top5expensive The 5 richest wife in the world #top5 #richest #wife ♬ Murder (Slowed) – Bgnzinho