Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι με τον κορωνοϊό

7 mins read

Η περιουσία όλων των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων μαζί, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της Amazon Τζεφ Μπέζος και του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αυξήθηκε κατά 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια αφότου ξέσπασε η πανδημία της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από μια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών (IPS).

Μέσα σε διάστημα 11 εβδομάδων, από τις 18 Μαρτίου όταν ξεκίνησαν τα μέτρα καραντίνας, η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 565 δισ. δολάρια. Στο ίδιο διάστημα 42,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας.

«Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο διχασμένοι, οικονομικά και φυλετικά, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και δεκαετίες», σχολίασε ο Τσακ Κόλινς, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης αυτής.

Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά περίπου 36,2 δισ. δολάρια ενώ του Ζoύκερμπεργκ κατά 30,1 δισ. Ο Έλον Μασκ της Tesla είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 14,1 δισ. δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 79 δισ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με αυτήν την έκθεση.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα