ΑρχικήΕπικαιρότηταΟλοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση κτιρίου δίπλα στην ΑΣΟΕΕ...

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση κτιρίου δίπλα στην ΑΣΟΕΕ (photos & video)

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί για την εκκένωση κτιρίου που βρισκόταν υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ.

Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν τέσσερα άτομα (δύο αλλοδαποί άνδρες, μία αλλοδαπή γυναίκα και μία ημεδαπή), οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ασφάλιση-σφράγιση του κτιρίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελληνική αστυνομία.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ένας Κοσμήτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές στη συμβολή των οδών Πατησίων και Δεριγνύ, καθώς θεωρήθηκε «υπεύθυνος» για την αστυνομική επιχείρηση.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είναι αποκλείστηκαν οι δρόμοι γύρω από το κτίριο.

Φωτογραφία της αστυνομίας από την εκκένωση του κτιρίου

Η ΕΛ.ΑΣ. ανάρτησε βίντεο από την όλη επιχείρηση:

Νωρίτερα

Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με σκοπό την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη, από το 2006 και είναι δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, στην Αθήνα.

Στο κτίριο, το οποίο ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έχουν εντοπιστεί έως τώρα τέσσερα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είναι αποκλεισμένοι οι δρόμοι γύρω από το κτίριο.