ΑρχικήΕπικαιρότηταΟρεινή Κορινθία: Στον εισαγγελέα ο 45χρονος πατέρας, εξετάζεται η πιθανότητα αιμομιξίας

Ορεινή Κορινθία: Στον εισαγγελέα ο 45χρονος πατέρας, εξετάζεται η πιθανότητα αιμομιξίας

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» πατέρας που ζούσε στην κοινότητα που είχε δημιουργήσει, στην Κορινθία, μαζί με τα παιδιά του.

Ο πατέρας κρατείται από χθες στην Ασφάλεια Κορίνθου και σήμερα θα οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου. Σε βάρος του, μετά τη σύλληψή του, έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί. Ωστόσο, μέλος της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» διέψευσε τη μεταφορά του ανήλικου στο «Παίδων», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA.

 

 

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας

«Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδερφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουνε εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις», ανέφερε στο Mega η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», υπογράμμισε στο MEGA o πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.