ΑρχικήΕπικαιρότηταΌργιο φημών για την υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Όργιο φημών για την υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ένα μπαράζ φημολογιών είναι σε εξέλιξη γύρω από την υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως νοσηλεύεται ωστόσο προς το παρόν είναι σε οικία.

Ενώ μέχρι χθες απόγευμα, σύμφωνα τουλάχιστον με εκκλησιαστικές πηγές, η κατάσταση του ήταν βελτιωμένη και σταθερή, φέρεται τις βραδινές ώρες να υπήρξε επιδείνωση.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές και στο Νοσοκομείο Αγρίνιου έγιναν ετοιμασίες για την εισαγωγή του Μητροπολίτη ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν να κινητοποιήθηκε και η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου υπό τον συντονισμό της ΥΠΕ. Μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ωστόσο, ο Μητροπολίτης Κοσμάς δεν εισήχθη σε νοσοκομείο .

Παράλληλα, μέσα ενημέρωσης της Πάτρας (tempo24.gr) μεταδίδουν πως υπήρξε από τον ίδιο άρνηση μεταφοράς σε Νοσοκομείο, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ υγειονομικών και εκκλησιαστικών κύκλων. Έγινε ακόμη και κουβέντα για ενδεχόμενη υποβολή αιτήματος για εισαγγελική παρέμβαση για την προστασία της υγείας του.

Πρόκειται για πληροφορίες, ωστόσο, που δεν είναι επίσημες, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως η Μητρόπολη τηρεί στάση σιωπής. Ακόμη και την ανακοίνωση περί νόσησης του Σεβασμιωτάτου την εξέδωσε τέσσερις ημέρες μετά το θετικό τεστ και αφου προηγήθηκε η αποκάλυψη από το agrinionews.gr.