ΑρχικήΕπικαιρότηταΘετικός στον κορωνοιό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας- Παραμένει ανεμβολίαστος

Θετικός στον κορωνοιό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας- Παραμένει ανεμβολίαστος

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Μητροποίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς.

Σύμφωνα με το agrioniopress.gr ο Μητροπολίτης είναι στην οικεία του και μέχρι στιγμής του έχουν παρουσιαστεί ήπια συμπτώματα.

Το γεγονός έγινε γνωστό καθώς εδώ και μια βδομάδα δεν συμμετείχε στις λειτουργίες και ήταν κάτι που ανησύχησε τους πιστούς, Αναμένεται πάντως επίσημη ενημέρωση από την Μητρόπολη.

Ήταν αρνητής

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς, είναι γνωστός αρνητής, ενώ στο παρελθόν έχει προκαλέσει και με τις δηλώσεις του αλλά και με την στάση που έχει κρατήσει απέναντι στον covid και στα μέτρα προστασίας.

Τον Σεπτέμβρη του 2020, στην Ιερά Πανήγυρη της Μονής Παναγίας Κατερινούς Μακρυνείας, της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο ιεράρχης ανέφερε στο κήρυγμά του: “Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε…”.

Επίσης για τον αγιασμό που ήταν τότε να τελεστεί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είχε πάλι προκαλέσει «Ο Αγιασμός που κάνει θαύματα, δεν θα δοθεί στα παιδιά για να προφυλάξουν, τάχα, την υγεία. Όχι, άνθρωπέ μου, όποιος κι αν είσαι… Τα παιδιά θέλουν Χάρη Θεού! 

Αγαπητοί, χάνουμε τα παιδιά μας, χάνουμε την πίστη μας, χάνουμε το Θεό μας! Πρέπει οι γονείς να φωνάξουν κάποτε, κι εμείς, όλοι μας. Αρκετά πλέον. Δεν μπορεί μια επιδημία να διώχνει το Θεό απ’ την καρδιά μας και να διώξει την Εκκλησία από πάνω μας».