ΑρχικήΕπικαιρότηταΟριστικό- Θα έχει και διαμερίσματα το νέο ΜΙΝΙΟΝ- Δείτε την τελική μορφή...

Οριστικό- Θα έχει και διαμερίσματα το νέο ΜΙΝΙΟΝ- Δείτε την τελική μορφή του

Ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand Real Estate, αποφάσισε να εντάξει και διαμερίσματα στη νέα εποχή του ΜΙΝΙΟΝ.

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά το project αναγέννησης του ιστορικού «Μινιόν» από την Dimand, η οποία το απέκτησε πριν από ένα περίπου χρόνο για 26 εκατ. ευρώ από τη Folli Follie.

Η Dimand διενέργησε έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός κέντρου μικτής χρήσης στο κτιριακό συγκρότημα ΜΙΝΙΟΝ. Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού οι αρχιτέκτονες κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους και την πρότασή τους. Νικητής του διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν δέκα αρχιτεκτονικές εταιρείες ήταν το αρχιτεκτονικό γραφείο Minos Digenis Arquitectos.

Η πρόταση της εταιρίας Minas Digenis Arquitectos (πρόκειται για Έλληνα αρχιτέκτονα που δραστηριοποιείται στη Βαρκελώνη) βασίζεται στην άρθρωση τριών, ουσιαστικά, κτηρίων, που συνθέτουν το εμπορικό κέντρο, μέσω μιας σπονδυλωτής πρόσοψης που αποτελείται από ένα πλαίσιο κάθετων και οριζόντιων αλουμινίων, διαφορετικού χρώματος σε κάθε κτίριο.

Μικρά διαμερίσματα που αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα

Το ισόγειο και οι 3 πρώτοι όροφοι θα είναι για επαγγελματική χρήση, ενώ οι υπόλοιποι όροφοι θα χρησιμοποιηθούν για γραφεία, αλλά και κάποια διαμερίσματα. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν 30-40 διαμερίσματα. Θα είναι επιπλωμένα και θα προσφέρουν υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ θα προσφέρονται σε επιφάνειες που θα ξεκινούν από τα 60-65 τ.μ. και μέχρι τα 85 τ.μ., δηλαδή ενός ή δύο υπνοδωματίων. Είναι επίσης πιθανό να δημιουργηθούν κι ένα-δύο ακόμα διαμερίσματα των 125 τ.μ. έκαστο. Οσον αφορά τις τιμές πώλησης, παρότι τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούν τα 2.000-2.500 ευρώ/τ.μ., ανάλογα με το εκάστοτε ακίνητο. Τα διαμερίσματα θα βρίκονται σε αυτόνομο σημείο από το υπόλοιπο Μινιόν, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου και θα εκτείνονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο όροφο.