Ουκρανία: Έλληνας φωτορεπόρτερ δέχθηκε πυρά

8 mins read

Στο Λυσιχάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας όπου βρίσκεται ο φωτορεπόρτερ, Γιώργος Μουτάφης, μαζί με τους Πολ Ροζενχάιμερ Βαντίμ Μοισένκο για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Bild. Όπως έγινε γνωστό το όχημα στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση αλλά όπως αναφέρει η εφημερίδα και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν τραυματιστεί.

Όπως αναφέρει η Bild, οι τρεις άνδρες επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από την εν λόγω πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις, όταν δέχθηκαν πυρά στο όχημα τους. Ένα από τα τζάμια του αυτοκινήτου διαλύθηκε από τις εκρήξεις που όπως αναφέρεται σημειώθηκαν.

 

Δεν είναι σαφές αν οι δημοσιογράφοι αποτέλεσαν στόχο. Ο δρόμος από και προς το Λυσιχάνσκ  έχει γίνει στόχος επανειλημμένων επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε από βομβαρδισμό κοντά στο Λυσιχάνσκ πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Πολ Ροζενχάιμερ σημειώνει ότι «η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά απλά βομβαρδίζει τα πάντα», ενώ ο Γιώργος Μουτάφης ανέβασε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Facebook με όσα αντίκρυσαν πριν φύγουν από το Λυσιχάνσκ.

Facebook Comments