ΑρχικήΕπικαιρότητα«Πανδημία» καταλήψεων στα σχολεία - Ξεπερνούν τις 100 σε όλη τη χώρα

«Πανδημία» καταλήψεων στα σχολεία – Ξεπερνούν τις 100 σε όλη τη χώρα

Η φετινή σχολική χρονιά συνεχίζεται μετ’ εμποδίων στην Ελλάδα, αφού μόλις τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων αυτά κλείνουν για ακόμη μια φορά λόγω καταλήψεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των καταλήψεων στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τις 100 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα αιτήματα των μαθητών ποικίλλουν, με κύρια να είναι το σπάσιμο των τμημάτων ως προληπτικό μέτρο κατά του κορωνοϊού. Ανά περιοχή διαφέρουν τα αιτήματα και οι ανάγκες των μαθητών, σε αρκετά όμως διαμαρτύρονται για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν είναι αρκετή.
Στην Κρήτη εντοπίζονται οι περισσότερες καταλήψεις, 14 σχολεία μόνο στο Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία (8 γυμνάσια) και την Καβάλα.
Εισαγγελική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη
Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή παρήγγειλε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από την αστυνομία, για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στον νομό Θεσσαλονίκης και αφορούν κυρίως τη χρήση της προστατευτικής μάσκας.
Όπως ανέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η παραγγελία εστάλη προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με παράλληλη κοινοποίηση προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.
Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.