ΑρχικήΕπικαιρότηταΣχολείο στη Νέα Ιωνία προειδοποιεί με δίωξη γονείς για τις καταλήψεις των...

Σχολείο στη Νέα Ιωνία προειδοποιεί με δίωξη γονείς για τις καταλήψεις των παιδιών τους

Πιο ενεργό δράση απέναντι στις καταλήψεις φαίνεται πως αποφάσισε να αναλάβει το 6ο Λύκειο Ν. Ιωνίας.

Με μία επιστολή προς τους γονείς των μαθητών, η διεύθυνση του σχολείου επιδιώκει να βάλει ένα τέλος στις καταλήψεις προειδοποιώντας τους γονείς πως αν τα παιδιά τους προβούν σε αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας, τότε οι ίδιοι θα διώκονται.

Η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν θα θέλαμε να βρεθούμε υπόλογοι απέναντι σε γονείς και ανωτέρους μας και να κατηγορηθούμε για παράβαση καθήκοντος. Κάτι τέτοιο θα μας ανάγκαζε να καταφύγουμε στη νόμιμη διαδικασία. Σας παρακαλώ θερμά, εποπτεύστε τα παιδιά σας ώστε να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση και να προλάβουμε τα χειρότερα. Ο νόμος είναι σαφής: Διώκονται οι γονείς για παραμέληση ανηλίκων».  

Η επιστολή βρίσκει νομικό πάτημα στο άρθρο 360 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο η κατάληψη των σχολείων, όπως και κάθε δημόσιου χώρου είναι αξιόποινη πράξη, η οποία διώκεται αυτεπαγγέλτως. Συνήθως, οι καταληψίες των σχολείων είναι ανήλικοι ή πάντως νεώτεροι των 18 ετών ετών. Έτσι, οι γονείς τους ή κηδεμόνες τους , εφόσον, σύμφωνα με το νόμο, δεν τους εμποδίσουν από την τέλεση «καταλήψεων», οι οποίες θεωρούνται αξιόποινες πράξεις, τιμωρούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.