ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαπαχρήστος: «Μου έδωσε γροθιά στο πρόσωπο και το κεφάλι- Έχω ήδη κινηθεί...

Παπαχρήστος: «Μου έδωσε γροθιά στο πρόσωπο και το κεφάλι- Έχω ήδη κινηθεί νομικά, τρέχει ήδη η αυτόφωρη διαδικασία»

Απρόκλητη επίθεση που πλήττει την ελευθερία του Τύπου, η οποία δεν προστατεύεται από τους θεσμούς όσο θα έπρεπε, χαρακτηρίζει αυτή που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης 29/8, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρει ότι ο εφοπλιστής που κατονόμασε στη μήνυση που υπέβαλε στην Αστυνομία, τού επιτέθηκε με γροθιά στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, τη στιγμή που πήγαινε στο κυλικείο του γηπέδου, την ώρα του ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “είναι εφοπλιστής στο επάγγελμα, μου επιτέθηκε με βάναυσο τρόπο διότι ενοχλήθηκε προφανώς από δημοσιεύματα της καθημερινής μου στήλης στην εφημερίδα. Δίνεται πρόσφορο έδαφος σε αυτές τις κατηγορίες των τραμπούκων να χειροδικούν κατά δημοσιογράφων, απλώς και μόνο γιατί δεν συμφωνούν με τη γνώμη τους ή με τη δουλειά τους».

Ενώ τονίζει, ακόμη: «Το ερώτημα είναι πια, δεν έχει να κάνει τόσο με τον κύριο αυτόν, έχει να κάνει με το κατά πόσο πλέον η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα προστατεύεται (…) Έχω ήδη κινηθεί νομικά, τρέχει ήδη η αυτόφωρη διαδικασία για τον κύριο αυτόν αλλά θρασύδειλος όπως είναι διαφεύγει τη σύλληψη. Κρύβεται δηλαδή, αρνείται να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των πράξεων του (…) Είναι κάτι το πρωτοφανές. Στις τέσσερις και πλέον δεκαετίες που ασκώ το λειτούργημα αυτό, πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρώτη φορά. Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κάτι ανάλογο».

«Δεν μπορώ να εξηγήσω την έκρηξη αυτή και μάλιστα σε έναν χώρο όπου γύρω υπάρχουν εκατοντάδες θεατές στο πλαίσιο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα» λέει επιπλέον.

Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».

Τα κόμματα για την επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν» τονίζει.

Δηλώσεις καταδίκης ήρθαν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει: «Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές».

«Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γκλαβίνας.

«Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και μάλιστα από μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως καταγγέλλουν τα θύματα των επιθέσεων, στρέφονται κατά της δημοσιογραφικής ελευθερίας, αλλά αναδεικνύουν και την ασυδοσία των δραστών […]» σημειώνουν από το ΚΚΕ.

«Οι πολιτικές διαφορές επιλύονται στη Βουλή, οι ποινικές στην δικαιοσύνη» τονίζουν από την Ελληνική Λύση.

Η ΕΣΗΕΑ

Την επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου κατήγγειλε η ΕΣΗΕΑ. «Τονίζουμε ότι οι τραμπουκισμοί και οι μαφιόζικες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία και καλούμε τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να πράξουν γρήγορα το καθήκον τους», αναφέρεται.

 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ