ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαραγωγή του Netflix παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλο τον Μ. Αλέξανδρο

Παραγωγή του Netflix παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλο τον Μ. Αλέξανδρο

Παραγωγή του Netflix και συγκεκριμένα ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλο τον Μέγα Αλέξανδρο και μάλιστα σε ιδιαίτερα ερωτικές σκηνές.

Στο Netflix ξεκίνησε να προβάλλεται στις 31 Ιανουαρίου το ντοκιμαντέρ «Alexander: The Making of a God», το οποίο εξερευνά τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αντιδράσεις όμως προκάλεσε το γεγονός πως ο στρατιωτικός της αρχαιότητας παρουσιάζεται ως ομοφυλόφιλος.

Η streaming υπηρεσία αναφέρει στην περίληψη του ντοκιμαντέρ: «Μέσα από συνεντεύξεις και με ειδικούς και καθηλωτικές αναπαραστάσεις, αποκαλύπτεται η μοναδική ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η επιθυμία του να κατακτήσει τον κόσμο».

Ο ιστορικός Θάνος Βερέμης που μίλησε στην εκπομπή «Super Katerina» και εξέφρασε την άποψή του.

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε ιστορικό και για κάθε δημοσιογράφο είναι ο αναχρονισμός. Θεωρεί ότι δηλαδή αν κάποιος είχε μία ιδιαίτερη σχέση με ένα ομόφυλό του ήταν και ομοφυλόφιλος. Δεν είναι έτσι ακριβώς. Οι γυναίκες στην αρχαιότητα δεν είχαν καμία πέραση. Στην αρχαιότητα οι άντρες έκαναν παρέα μόνο με τους άνδρες. Ειδικά στον στρατό. Ο Μέγας Αλέξανδρος χρειάζονταν έναν άνθρωπο να τον προσέχει. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ ο σκηνοθέτης προσπάθησε να καταπλήξει. Αυτά είναι σαχλαμαρίτσες. Ως ιστορικό δεν με ενοχλεί καθόλου πάντως”, ανάφερε ο κ. Βερέμης.

Συμπλήρωσε δε ότι δεν αξίζει καν τον κόπο να κάνει κανείς τέτοια φασαρία.