Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο Λασκαρίδης μετά τον σάλο για τις δηλώσεις του

16 mins read

Την παραίτησή του από το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, υπέβαλε ο Πάνος Λασκαρίδης, μετά τις δηλώσεις του για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πάνος Λασκαρίδης αφήνει αιχμές για δημοσιογράφους από τους οποίους όπως υποστηρίζει «κακοποιήθηκε βάναυσα», ζητά συγγνώμη από συναδέλφους στους οποίους «ενδεχομένως να τους προκάλεσε δυσφορία και αγανάκτηση» και δηλώνει κατηγορηματικά ότι «δεν θα απολογηθεί σε κανέναν άλλον».

Υπενθυμίζουμε ότι ο εφοπλιστής είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, όταν μιλώντας στον οργανισμό EIC (European Investigative Collaboration), για να την έρευνα με τίτλο “Black Trail” για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, υποστήριξε ευθαρσώς πως οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν έχουν καμία ανάγκη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “τους έχουμε χ@@@@@@@ς όλους”.

Ο ίδιος σε νεότερη ανακοίνωσή του, υποστήριξε πως οι δηλώσεις του απομονώθηκαν και δημοσιεύθηκαν εκτός πλαισίου και δεν αφορούν ούτε την σημερινή κυβέρνηση ούτε τον σημερινό πρωθυπουργό. Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών είχε καταδικάζει απερίφραστα τα όσα ανέφερε ο Πάνος Λασκαρίδης.

Η δήλωση παραίτησης του Λασκαρίδη

«Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από ‘δημοσιογράφους’) τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε – όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον Κύριο Πρωθυπουργό και στον Κύριο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία, θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για ‘ξεκαθάρισμα λογαριασμών’. Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Για το εάν σέβομαι τους θεσμούς και εάν αγαπώ την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας, μπορούν να το κρίνουν άλλοι και σας παραπέμπω στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας. Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία».

Facebook Comments