ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαραμένει στη φυλακή η Καϊλή- Δεν δέχτηκαν το «βραχιολάκι» οι Βέλγοι δικαστές

Παραμένει στη φυλακή η Καϊλή- Δεν δέχτηκαν το «βραχιολάκι» οι Βέλγοι δικαστές

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη στην φυλακή του Χάρεν για ακόμη έναν μήνα σύμφωνα με την απόφαση των δικαστικών αρχών του Βελγίου για το σκάνδαλο του Qatargate. Δεν έγινε δεκτό το αίτημά της για αποφυλάκιση με «βραχιολάκι».

 

Η ανακοίνωση των βελγικών αρχών. Η ευρωβουλευτής έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην υπόθεση εντός 24 ωρών

 

 

Η Εύα Καϊλή νωρίτερα επανέλαβε την πάγια θέση της ότι είναι αθώα και στήριξε την απολογία της στο γεγονός ότι είναι μητέρα ενός παιδιού, που δεν μπορεί να το δει.

 

 

Στις 14:00 ώρα Ελλάδας, ολοκληρώθηκε  η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.

«Με νομικά κριτήρια θα μπορούσε να αφεθεί με περιοριστικούς όρους», είχε δηλώσει νωρίτερα ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος όμως συμπλήρωσε: «δεν ξέρουμε αν τα κριτήρια θα είναι νομικά, πάντα υπάρχουν και τα πολιτικά κίνητρα».

Νωρίτερα οι δικηγόροι της είχαν κάνει λόγο για κακομεταχείριση της πελάτισσάς τους.

 

 

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε για «βασανιστήρια». Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς του, η Εύα Καϊλή ανέφερε στον δικηγόρο της ότι περνά αρκετέ ώρες στην απομόνωση. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της σε βασικές ανάγκες με αποτέλεσμα να δείχνει καταβεβλημένη. Όπως τόνισε ο δικηγόρος της, στην προηγούμενη ανάκριση η Εύα Καϊλή μιλούσε στις Αρχές για 16 ώρες. Μάλιστα, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, η Εύα Καϊλή ζήτησε μια κουβέρτα αλλά της την αρνήθηκαν.