ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαραπεμπτικά: Έρχονται χρεώσεις 1 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις και 3 ευρώ για...

Παραπεμπτικά: Έρχονται χρεώσεις 1 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις και 3 ευρώ για τις απεικονιστικές

Νέο νομοσχέδιο αναμένεται στον τομέα της υγείας το οποίο προβλέπει χρεώσεις 1, 3 και 5 ευρώ στους πολίτες για διαγνωστικές εξετάσεις.

Μεταξύ των θεμάτων που ρυθμίζει το νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και και επιπλέον χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις από την 1η Απριλίου, όταν διενεργούνται σε ιδιωτικούς φορείς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

1 και 3 ευρώ ανά εξέταση

Με το άρθρο 24 για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων σε συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς τροποποιούνται σχετικές διατάξεις, που προωθούν τη θεσμοθέτηση χρέωσης 1 ευρώ και 3 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «κατά αναλογία της χρέωσης του ασθενούς με ένα ευρώ στα φαρμακεία για την εκτέλεση συνταγών, οι δικαιούχοι περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλουν από την 1η Απριλίου στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών (σ.σ. βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις) και 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων (σ.σ. αξονικές, μαγνητικές κ.α).

Τα έσοδα που εισπράττονται από τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς απομειώνουν ισόποσα τη δαπάνη εκάστοτε παρόχου που υποβάλλεται προς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ. Οι λεπτομέρειες θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ