ΑρχικήΕπικαιρότηταΠάτρα: Οι αντιφάσεις και οι καταθέσεις-κλειδιά «δένουν» την υπόθεση

Πάτρα: Οι αντιφάσεις και οι καταθέσεις-κλειδιά «δένουν» την υπόθεση

Ξεκινά εντός της εβδομάδας ο πρώτος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κληθούν τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων νοσηλευτές και γιατροί οι οποίοι είχαν βάρδια τις ημέρες νοσηλείας της Τζωρτζίνας και της Μαλένας.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα προφίλ των δύο γονέων όπως αυτό έχει σχηματιστεί μέσα από αναρτήσεις τους αλλά και συνεντεύξεις τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή στο ιατροδικαστικό Τμήμα που πρόκειται να εξετάσουν τους ιατρικούς φακέλους των δύο κοριτσιών, καθώς με τον θάνατο της Τζωρτζίνας δημιουργήθηκε ένα παράδοξο στατιστικό με τρεις συνεχόμενους θανάτους.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τις διαφορές μεταξύ των καταθέσεων της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου και των ιατρικών εγγράφων που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους.

Εκτός από τις επίσημες καταθέσεις οι Αρχές αναμένουν και τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», μέχρι αυτή τη στιγμή που οι τοξικολογικές βαίνουν στην ολοκλήρωσή τους, αυτές φαίνονται να είναι καθαρές. Σύμφωνα με το Γιώργο Σόμπολο, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, σε αυτό το στάδιο δεν έχει βρεθεί τίποτα το περίεργο παρα μόνο φαρμακευτικές ουσίες που προέρχονται από την αγωγή που λάμβανε το κορίτσι στο νοσοκομείο, ενώ οι ουσίες αυτές είναι σε ποσότητα που δεν προβληματίζουν τους ειδικούς.

Από τις εξετάσεις αυτές θα προκύψει εάν ο θάνατος των κοριτσιών μπορεί να αποδοθεί σε παθολογικά αίτια ή εάν μπορούν να αποκλειστούν, ενώ θα προστεθούν στοιχεία και από τις καταθέσεις.

Μέχρι στιγμής οι ιατρικές εξετάσεις δεν είχαν δείξει κάτι επιλήψιμο, ενώ δεν υπήρχε κληρονομική προδιάθεση. Ερώτημα που ζητά απάντηση είναι η επιδείνωση της υγείας της Τζωρτζίνας όταν δεν βρισκόταν υπό επιτήρηση των γιατρών, καθώς και το ζήτημα με το μονόκλινο δωμάτιο.

Σπάει τη σιωπή του ο γιατρός που επανάφερε στη ζωή την Τζωρτζίνα

Ο αναισθησιολόγος που επανάφερε στη ζωή τη μικρή Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη εντός του νοσοκομείου, μίλησε για πρώτη φορά για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε.

«Έκανα το καθήκον μου, έκανα τη δουλειά μου, θεωρώ ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της καριέρας μου, λόγω της διάρκειας, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης, λόγω του ότι είχαμε να κάνουμε με ένα παιδί μίας οικογένειας, που έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθαινε. Προσπαθούσαμε 45 με 50 λεπτά», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Tlive στον Alpha.

Παράλληλα, ο γιατρός περιέγραψε πώς ο ίδιος και οι υπόλοιποι γιατροί επί 50 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν την 9χρονη στη ζωή.

«Το παιδί ήταν πεθαμένο, ήταν σε καρδιακή ανακοπή. Είχε σταματήσει η καρδιά της και όλες οι ζωτικές λειτουργίες. Τα πάντα. Δεν στέλνεται αίμα στα κύτταρα, οπουδήποτε, και επέρχεται θάνατος», τόνισε ο γιατρός.

«Αν το περιστατικό συμβεί μέσα σε νοσοκομείο, έχουμε μαρτυρίες ότι πριν από κάποια λεπτά ήταν καλά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ανάνηψη και ό,τι μπορούμε περισσότερο. Ειδικά σε ένα παιδί. Γιατί τα παιδιά έχουν όργανα που είναι πιο ανθεκτικά, πιο υγιή, το παλεύουμε περισσότερο. Δεν υπήρχαν ενδείξεις μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα στο παιδί. Σε τόσα χρόνια πορείας δεν μου έχει συμβεί τόσος χρόνος ανάνηψης σε άλλο παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν η μοναδική που η ανάνηψη κράτησε 50 ολόκληρα λεπτά. Κάναμε προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο παιδί οι οποίες φάνηκαν να αποδίδουν. Στα 50 λεπτά το παιδί άρχισε να έχει ζωτικά σημεία», είπε ο αναισθησιολόγος.