ΑρχικήΕπικαιρότηταΠέτρος Φιλιππίδης: Το πρώτο βράδυ στις φυλακές Τρίπολης - Τι είπε σε...

Πέτρος Φιλιππίδης: Το πρώτο βράδυ στις φυλακές Τρίπολης – Τι είπε σε σωφρονιστικούς

Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται από χθες ο Πέτρος Φιλιππίδης που κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού κατά τριών γυναικών συναδέλφων του.

O γνωστός ηθοποιός φαίνεται πως σοκαρίστηκε από την απόφαση. «Δεν είμαι καλά γιατί δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταλήξω στη φυλακή», φέρεται να είπε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους με τους οποίους είχε ένα σύντομο διάλογο κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές.

Ο ηθοποιός προφυλακίστηκε καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων ενώ ρόλο στην απόφαση έπαιξε και η ιδιαίτερη σκληρότητα των αδικημάτων.

Λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης ένας άνδρας, ντυμένος με σκούρα ρούχα και φορώντας ένα μαύρο καπέλο, βγαίνει από τη ΓΑΔΑ, με χειροπέδες στα χέρια και κρατώντας ένα μικρό μπουκαλάκι νερό, και οδηγείται από τους αστυνομικούς στο υπηρεσιακό όχημα μεταγωγών που είναι σταθμευμένο λίγα μέτρα πιο μπροστά.

Το πρόσωπο του είναι σχεδόν καλυμμένο από τη μαύρη μάσκα που φοράει, το βλέμμα του ωστόσο και τα χαρακτηριστικά γκρίζα μαλλιά του τον προδίδουν. Είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός που πρωταγωνιστεί επί σειρά ετών στο θέατρο και την τηλεόραση.

Μαζί με τον Λιγνάδη

Στις φυλακές Τρίπολης κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης, που αντιμετωπίζει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και βρίσκεται προφυλακισμένος στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κρατείται τις επόμενες ημέρες μόνος του, λόγω της απαραίτητης καραντίνας για τον κορωνοϊό, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάποια πτέρυγα όπου θα μοιράζεται το κελί του με άλλους κρατούμενους. 

Πότε αποφασίζεται το μέτρο της προφυλάκισης

Ο Θάνος Πλεύρης νομικός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της  ΝΔ εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι η προφυλάκιση, -ένα μέτρο απεχθές το οποίο επιβάλλεται σε κάποιον που δεν έχει δικαστεί αποφασίζεται για να προστατευθεί η κοινωνία όταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του δείχνουν ροπή στην επανάληψη του εγκλήματος.

Συνήγορος θυμάτων: «Καμιά ικανοποίηση στα θύματα λόγω προφυλάκισης»

Ο συνήγορος των θυμάτων, Αλέξανδρος Μιντζιάς δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση η απόφαση προφυλάκισης του ηθοποιού δεν δημιούργησε κλίμα πανηγυρισμού ή είναι μια διαδικασία που ικανοποιεί τα θύματα.

 

«Όλες αυτές οι γυναίκες, που υπέστησαν τόσο τραυματικές συμπεριφορές, από την πλέον αναγνωρίσιμη μέχρι την όχι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, αξίζουν τη στήριξή μας και την επιβράβευσή μας για την επιλογή τους να εκτεθούν, να ορθώσουν το ανάστημά τους», ανέφερε ο κ. Μιντζιάς

Σοκάρει μια από τις καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού: 

«Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα ‘’σας παρακαλώ σταματήστε’’, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε’’. Τότε εκείνος μου απάντησε ‘’μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο’’».

Οι αντιδράσεις

Ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, αποκάλυψε πως μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης ου Φιλιππίδη ήταν πολλές οι γυναίκες που θέλησαν να επικοινωνήσουν μαζί του προκειμένου να τον ευχαριστήσουν.

«Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λεν ότι μας χρωστάν. Τίποτα δε χρωστάτε. Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος.» έγραψε με νόημα ο ίδιος.

«Νόμιζε ότι θα έφευγε διακοπές, τι περίμενε να του πουν;»

Στην προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά και την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρθηκε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας. Μιλώντας στο Mega είπε:

«Και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος αν έγραφε ένα σενάριο που θα έλεγε ότι ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κι ένας ηθοποιός όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος είναι από τους πιο δημοφιλής ηθοποιούς, θα βρίσκονταν στη φυλακή με κατηγορίες για βιασμούς, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, θα το θεωρούσαμε υπερβολικό αυτό το σενάριο. Δυστυχώς για όσα συνέβησαν, αλλά ευτυχώς έγινε η αρχή και οι άνθρωποι αποφάσισαν να μιλήσουν».

Ο Κώστας Κρομμύδας επεσήμανε ότι «Δεν μπορεί ξαφνικά όλοι οι ηθοποιοί να γινόμαστε τέρατα, επειδή δύο πραγματικά τέρατα, το λέω έτσι γιατί δεν έχω πρόβλημα να το πω, εφόσον αποδειχθούν και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν» ενώ σχετικά με την αντίδραση του Φιλιππίδη δήλωσε:

«Δεν μπορεί ξαφνικά εισαγγελέας και ανακριτής να αποφασίσουν να κλείσουν καλοκαιριάτικα έναν άνθρωπο στη φυλακή, ο οποίος νόμιζε ότι θα έφευγε για διακοπές. Αυτό το “δεν μπορώ, τι μου κάνετε τώρα;” και απ’ ότι μαθαίνω να τον πιάνουν τα κλάματα, τι περίμενε δηλαδή; Ότι θα του έλεγαν εισαγγελέας και ανακριτής “πήγαινε τις διακοπές σου και έλα τον Σεπτέμβριο να τα πούμε”; Όλοι αυτοί, όχι μόνο οι δύο συγκεκριμένοι, έχουν άγνοια των πράξεών τους», πρόσθεσε επίσης ο Κώστας Κρομμύδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ