ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοια δήμαρχος δεν «μπήκε» στην τηλεδιάσκεψη του Πατούλη

Ποια δήμαρχος δεν «μπήκε» στην τηλεδιάσκεψη του Πατούλη

Έχοντας την πικρή εμπειρία από παλαιότερους χιονιάδες, ο Γιώργος Πατούλης αποφάσισε φέτος να φυσήξει και το γιαούρτι.

Οργάνωσε λοιπόν από νωρίς μια τηλεδιάσκεψη με όλους τους συναρμόδιους για να μην υπάρξουν και πάλι παλινωδίες σε σχέση με το ποιος έχει την ευθύνη να κρατήσει ανοιχτές τις κεντρικές λεωφόρους και άλλες τέτοιες γραφικότητες.

Στην τηλεδιάσκεψη φυσικά συμμετείχαν όλοι ή τουλάχιστον σχεδόν όλοι αφού διάφοροι δήμαρχοι των πολύ νοτίων προαστίων είναι προφανές ότι δεν είχαν και τεράστιο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι εκεί δεν χιονίζει σχεδόν ποτέ. Υπήρχε όμως μία σοβαρή απουσία. Ίσως η σοβαρότερη όλων, αφού η δήμαρχος Πεντέλης-Μελισσίων, η κυρία Δήμητρα Κεχαγιά δεν “μπήκε” στη σύσκεψη. Με δεδομένο ότι ο Δήμος της έχει συνήθως πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων, η απουσία της συζητήθηκε.

Είναι προφανές ότι όλο και κάποια δικαιολογία θα υπάρχει (π.χ. ένα ρακούν έφαγε το καλώδιο του υπολογιστή), όμως υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος Δήμος έχει αποτελέσει σημείο ενδοκομματικής τριβής για τη Νέα Δημοκρατία. Ο επίσης δεξιός πρώην δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης έχει αποφασίσει από διετίας να είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του φθινοπώρου και μάλιστα με διευρυμένο ακροατήριο, καθώς έχει αγαστές σχέσεις με την πρώην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου την οποία έχει χαρακτηρίσει ως “αντάξια της καρέκλας”.

Από την άλλη πλευρά η Κεχαγιά, στις προηγούμενες εκλογές είχε τη στήριξη του πολυπράγμωνος Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων κυρίου Μανώλη Γραφάκου. Ίσως και να είναι τυχαίο. Δεν θέλω όμως να πιστέψω ότι λίγο πριν τις εθνικές εκλογές υπάρχουν αψιμαχίες αυτοδιοικητικών με στόχο την καρέκλα, ή ακόμη χειρότερα με στόχο τα έργα…