ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιοι είναι οι Bad Blue Boys, οι φανατικοί της Dinamo Zagreb

Ποιοι είναι οι Bad Blue Boys, οι φανατικοί της Dinamo Zagreb

Οι Bad Blue Boys (BBB) είναι μια ομάδα που υποστηρίζει φανατικά την κροατική ποδοσφαιρική ομάδα GNK Dinamo Zagreb και μέλη της οποίας ήταν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ιδρύθηκαν αρχικά στις 17 Μαρτίου 1986 στο Σπλιτ της Κροατίας.  Το όνομα του γκρουπ λέγεται ότι είναι εμπνευσμένο από την ταινία Bad Boys του 1983 με πρωταγωνιστή τον Sean Penn.

Η μασκότ τους είναι ένα μπουλντόγκ και ο επίσημος ύμνος τους είναι «Dinamo ja volim», από το κροατικό ποπ συγκρότημα Pips, Chips & Videoclips.

Μνήμες από το 1990 έφεραν στη μνήμη τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας με απολογισμό έναν νεκρό 29χρονο φίλο της ΑΕΚ. Οι σκληροπυρηνικοί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Bad Boys Blue που έχουν την φήμη πως είναι έτοιμοι για όλα είναι γνωστό ότι συμμετέχουν σε άγρια επεισόδια και ίσως και χθες να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έχουν σαφείς αναφορές στην ακροδεξιά και τον ναζισμό και είναι χαρακτηριστική το 2008 η εμφάνιση σε κεντρικό σημείο του Ζάγκρεμπ ένα γκραφίτι που διαλαλούσε «θάνατος στους δημοσιογράφους» με την υπογραφή των BBB, παρότι αρνήθηκαν την πατρότητά του.