Ποιοι είναι οι Έλληνες Anonymous που απαντάνε στις τουρκικές απειλές

16 mins read

Η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκιάς δεν περιορίζεται στο Αιγαίο, επεκτείνεται μέχρι και το διαδίκτυο με τον «κυβερνοπόλεμο» να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

«Θα αμυνθούμε σε κάθε απειλή» διαμηνύουν οι Έλληνες Anonymous σε δηλώσεις τους στο «Ποντίκι». Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν όρια σε αυτόν τον κυβερνοπόλεμο απάντησαν ότι «δεν κάνουμε κακόβουλες πράξεις. Δεν θα κάναμε κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα μας». Αναφερόμενοι στη διάρκεια του διαδικτυακού πολέμου, υποστηρίζουν ότι «δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσει μακριά. Έχουν περιορισμένες ικανότητες (σ.σ.: οι Τούρκοι χάκερ) και σύντομα θα τους βάλουμε στη θέση τους. Δεν είναι σε θέση να απαντήσουν στις επιθέσεις μας».

Μιλώντας για την τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler Tim, η οποία φέρεται να κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις, τόνισαν ότι «δεν είναι χάκερ. Δεν έχουν δυνατότητες, αλλιώς θα το έδειχναν κάθε μέρα». «Οι επιθέσεις DDοS που εξαπέλυσαν σε ιστοσελίδες είναι κάτι εύκολο, αν κάποιος έχει χρηματοδότηση όπως αυτοί» πρόσθεσαν. Σε ερώτηση ποιος εκτιμούν ότι τους χρηματοδοτεί, απάντησαν: «Η ίδια η χώρα τους. Είναι κοινό μυστικό».

Αναφερόμενοι στις επόμενες ενέργειές τους είπαν ότι δεν είναι ανακοινώσιμες, ωστόσο επισήμαναν ότι «εμείς απλά δεν θέλουμε να βρίσκεται η χώρα μας σε δύσκολη θέση». Σε ερώτηση για το πώς πιστεύουν ότι ωφελείται η Ελλάδα από τους Anonymous απάντησαν ότι «υπάρχουν κάποιοι που επαγρυπνούν και απαντούν στα χτυπήματα εναντίον της χώρας μας. Αν δεν απαντούσαμε εμείς, ποιος θα το έκανε; Κάνουμε κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πολλοί».

Για τη στήριξη που δέχονται από πολίτες, τόνισαν ότι, όταν κάποιο χτύπημά τους είναι αποτελεσματικό, ο κόσμος το αναγνωρίζει και τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι αρκετά. «Ο κόσμος ξέρει ότι μέσω της σελίδας μας έχουμε βοηθήσει αρκετούς και γι’ αυτό μας υποστηρίζουν. Δεν στέλνουν μόνο για τα χτυπήματα. Όποιος θέλει βοήθεια οικονομική ή οτιδήποτε άλλο μας στέλνει, το αναρτούμε στη σελίδα μας στο Facebook και προτρέπουμε τον κόσμο να τους βοηθήσει. Επίσης, έχουμε πιάσει πολλούς παιδόφιλους στέλνοντας στοιχεία στην αστυνομία».

Τέλος, απάντησαν στους επικριτές τους, οι οποίοι τους έχουν συνδέσει στο παρελθόν με την Ακροδεξιά: «Οι Anonymous είναι ενάντια στο άδικο αδιαφορώντας για κυβέρνηση αριστερή, δεξιά κ.λπ. Δεν ανήκουμε πουθενά. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε ταμπέλες και να σταματήσουμε να πρέπει να ανήκουμε κάπου».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα