ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιος είναι ο τέταρτος κατά σειρά δικηγόρος που αναλαμβάνει τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ποιος είναι ο τέταρτος κατά σειρά δικηγόρος που αναλαμβάνει τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η ανακρίτρια όρισε τελικά δικηγόρο στην Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις τριών ποινικολόγων. Πριν τον κ. Λύτρα, δικηγόρος της κατηγορούμενης ήταν ο Ιωάννης Κόττας, ενώ τελευταίος δήλωσε παραίτηση ο κ. Ιωάννου.

Ο νέος συνήγορος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, ο οποίος πήρε διαβιβαστικό και θα πάει στη ΓΑΔΑ να δει την κατηγορούμενη. Θα προβεί σε δήλωση μετά την απολογία της κατηγορουμένης την ερχόμενη Δευτέρα.

Η 33χρονη, που κρατείται στη ΓΑΔΑ μέχρι και την απολογία της την Δευτέρα, συνεχίζει να επιμένει πως δεν έχει σκοτώσει ούτε την Τζωρτζίνα, ούτε τα άλλα δύο παιδιά της, ενώ επαναλαμβάνει πως δεν έχει ιδέα τι είναι η κεταμίνη.

Η παραίτηση του δικηγόρου Ιωάννη Κόττα

«Όταν μου αναθέσανε να βοηθήσω σε αυτή την υπόθεση υπήρχε ένα δεδομένο. Ότι δεν υπήρχε δικαστική υπόθεση, δεν υπήρχε κατηγορία… Είχαμε να εξετάσουμε ορισμένα πράγματα, ότι πλέον διερευνώνται από την εισαγγελία Πατρών οι θάνατοι αυτών των παιδιών από τι προήλθαν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κόττας, όταν παραιτήθηκε.

Η επιστολή παραίτησης του Απόστολου Λύτρα

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Αποστολος Λυτρας»

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Νίκου Ιωάννου

«Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της.

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση.

Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό».