ΑρχικήΕπικαιρότηταΠολιτικές αντιδράσεις για την πολιτική της e-Food στους διανομείς- Κάλεσμα σε μποϊκοτάζ

Πολιτικές αντιδράσεις για την πολιτική της e-Food στους διανομείς- Κάλεσμα σε μποϊκοτάζ

Σωρεία αντιδράσεων, αλλά και αναστάτωση στις τάξεις των εργαζομένων έχει προκαλέσει η απόφαση της eFood να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των διανομέων της, μετά από σχετικό μήνυμα που τους έστειλε η εταιρεία για να τους ενημερώσει σχετικά.

Αντιδράσεις, ωστόσο υπήρξαν και με πολιτική χροιά. Πρόσωπα του πολιτικού χώρου έσπευσαν να τοποθετηθούν πάνω στο ζήτημα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, θέση για τις εξελίξεις πήρε ο βουλευτής Μεσσηνίας – Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, γράφοντας στο Twitter τα εξής:

«Κάθε κρίση έχει κερδισμένους και χαμένους. Ο Ν.4808/21 (“νόμος Χατζηδάκη”) έστρωσε το χαλί για τους νέους “πρωταθλητές της οικονομίας”. Η #Efood δείχνει στην πράξη τι σημαίνει αυτό που ο κ. Μητσοτάκης ονόμασε στη #ΔΕΘ “Ανάπτυξη για όλους”. Προφανώς: #cancel_efood»

Η ανάρτησή του: 

Eπίσης, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα σχολίασε:

«Η eFood καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων της μετά την προσφορά τους για την σημαντική άνοδο των κερδων της… Η «αξιοποίηση» του νέου νόμου για τα εργασιακά της ΝΔ ολοφάνερη οπως και οι τραγικες συνέπειες. #Efood #cancel_efood». 

Η ανάρτησή της: 

Ακολούθησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Xρηστίδης: 
«Οι καταγγελίες των εργαζομένων της #Efood δείχνουν γιατί ειναι αδιέξοδος ο νόμος της ΝΔ για τα Εργασιακά. Η κατάργηση του θεσμικού πλαισιου προστασίας των εργαζομένων δημιουργεί συνθήκες ζούγκλας».
Η ανάρτησή του: 

Και ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος: 

«Αυτά γίνονται εν έτει 2021 στην Ελλάδα στην αγορά εργασίας κι ας μας έλεγαν στην ψήφιση του νόμου ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκης ότι εργαζόμενοι και εργοδότες βρίσκονται σε μια σχέση ισότιμη και έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν για το καλό και των δύο #cancel_efood»

Η ανάρτησή του:

Όπως φαίνεται, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το χάσταγκ #cancel_efood να έχει συγκεντρώσει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής πάνω από 17.000 tweets. Χρήστες της πλατφόρμας εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους απέναντι στο νέο εργασιακό καθεστώς που προωθεί η εταιρεία και απειλούν με μποϊκοτάζ ή και αποχώρηση τους.