Πολυτεχνείο: «Μπλόκο» στην αντιπροσωπεία της Βουλής – Δεν της επέτρεψαν να καταθέσει στεφάνι

11 mins read

Ένταση σημειώθηκε έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου, καθώς φοιτητές και συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν στην διακοινοβουλευτική επιτροπή να εισέλθει στο χώρο και να καταθέσει στεφάνι.

Αρχικά εμπόδισαν τους εκπροσώπους της ΝΔ να καταθέσουν στεφάνι και ακολούθως την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ένταση επικράτησε, όταν στο σημείο βρέθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου και Χάρης Θεοχάρης.

Φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο τους απαγόρευσαν να περάσουν και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως “έξω η Χούντα από την Ελλάδα”.

Χαράλαμπος Αθανασίου και Χάρης Θεοχάρης άφησαν το στεφάνι έξω από την πύλη αλλά μόλις αποχώρησαν, οι νεαροί που βρίσκονταν εκεί το πέταξαν σύμφωνα με το OPEN.

 

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσε πως «κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο».

 

Ωστόσο στη συνέχει η ένταση κλιμακώθηκε με τους συγκεντρωμένους στο σημείο να έρχονται στα χέρια.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο αργότερα όταν προσέγγισε το χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.Δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση με σπρωξιές και αναταραχή στο χώρο.

 

 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα