Πορεία 200 ατόμων του ΚΚΕ, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων

11 mins read

Το ΚΚΕ «έσπασε» την απαγόρευση για συναθροίσεις ανήμερα του Πολυτεχνείου και περίπου 200 άτομα, παρουσία και του Δημήτρη Κουτσούμπα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Ισχυρές  αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίες ωστόσο προχώρησαν μόνο σε συστάσεις και σε αυστηρή παρακολούθηση όσων συμμετείχαν στην πορεία. Μάλιστα ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής της Αστυνομίας που ήταν στο σημείο, είπε πως οι διαδηλωτές θα τηρήσουν τα μέτρα και θα αποχωρήσουν.

Η πορεία του ΚΚΕ κράτησε περίπου 30 λεπτά, με τους διαδηλωτές να διαλύονται στη συνέχεια στα στενά κοντά στο Χίλτον. Σημειώνεται πως οι διαδηλωτές έφτασαν μεμονωμένα στο σημείο, χωρίς όμως να μπορέσουν να φτάσουν έξω από την αμερικανική πρεσβεία, καθώς υπήρχαν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.

Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πλειοψηφία των μελών του ΚΚΕ είχε στείλει SMS με τον κωδικό που αντιστοιχεί στους λόγους υγείας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως δεν έγινε πορεία με την κλασσική έννοια αλλά προσωρινή συγκέντρωση στο ύψος του σταθμού Μέγαρο Μουσικής, με μάσκες και αποστάσεις ο ένας από τον άλλο.

Στο ερώτημα γιατί δεν επιβλήθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, η απάντηση ήταν γιατί δεν ήθελαν να δυναμιτίσουν το κλίμα από τη στιγμή που έγινε μια ειρηνική συγκέντρωση και «διαλύθηκαν» μόλις τους ζητήθηκε.

Βίντεο από την πορεία του ΚΚΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Οι διαδηλωτές του ΚΚΕ κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ΕΛ.ΑΣ., καθώς έφτασαν μεμονωμένα στο σημείο, τηρώντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό, φορώντας μάσκες και διατηρώντας όσο ήταν δυνατόν αποστάσεις, και στη συνέχεια σχημάτισαν ένα μικρό μπλοκ και έκαναν μια μικρή πορεία.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα