ΑρχικήΕπικαιρότηταΠως θα γίνει η «χειρουργική κατεδάφιση» του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη- Τι...

Πως θα γίνει η «χειρουργική κατεδάφιση» του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη- Τι εκτιμά το ΤΕΕ- Τι ζητά η εταιρία (photos)

Στην σύμπραξη και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο project της «χειρουργικής κατεδάφισης» των τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη στοχεύει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ένα αρκετά περίπλοκο και σύνθετο εγχείρημα, όπως αναφέρουν άνθρωποι που παρακολουθούν στενά την πολύκροτη υπόθεση. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου, υπάρχει η έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου για την χρηματοδότηση της μελέτης κατεδάφισης ύψους περίπου 600 χιλ. ευρώ, ενώ η Αποκεντρωμένη επιδιώκει να συνάψει συμφωνία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), προκειμένου να αναλάβει τεχνικός σύμβουλος.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Όπως σημειώνουν πηγές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΟΤ «είναι άλλο πράγμα να κατεδαφίζεις ένα αυθαίρετο στον αιγιαλό, και άλλο να επιχειρήσεις να κοντύνεις κατά δυόμιση ορόφους ένα ενεργό κτήριο 33 μέτρων, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το κτήριο δεν θα υποστεί άλλες ζημιές ή φθορές και μάλιστα σε μια πυκνοδομημένη και κατοικημένη περιοχή», επισημαίνουν χαρακτηριστικά. Γιατί σε περίπτωση αστοχίας ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα δύναται να ζητήσει αποζημίωση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Κορυφαίο στέλεχος του ΤΕΕ μιλώντας στον «ΟΤ» δηλώνει πως περιμένει πρώτα να ενημερωθεί για την ακριβή αποστολή που θα αναλάβει στο συγκεκριμένο project, -ακόμη και την εκπόνηση της σχετικής μελέτης- ώστε στη συνέχεια να καταλήξει στην απόφασή του.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Το Plan B σύμφωνα με τον ΟΤ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακόμη και εάν δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες με το Τεχνικό Επιμελητήριο εξετάζει το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και συγκεκριμένα σε κάποιο Πανεπιστήμιο που ειδικεύεται στον κατασκευαστικό τομέα, προκειμένου να λειτουργήσει ως σύμβουλος.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Τι ζητά η Μπλε Κέδρος ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη

Η Μπλε Κέδρος, που είναι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει ζητήσει να διεξαχθεί η μελέτη κατεδάφισης με την επιχείρηση σε λειτουργία. Η εταιρεία υποστηρίζει πως με την σύγχρονη τεχνολογία και τα ψηφιακά εργαλεία που υπάρχουν, μπορεί να διεξαχθούν οι ενέργειες που απαιτούνται χωρίς να χρειαστεί να κλείσει το ξενοδοχείο.

Δεν αποκλείεται πάντως όλα τα παραπάνω να ανατραπούν σε περίπτωση που η Μπλε Κέδρος πετύχει μια θετική  δικαστική απόφαση. Από πλευράς Cocomat έχει καταθέσει μια σειρά από προσφυγές στα ελληνικά δικαστήρια, υποστηρίζοντας πως το ξενοδοχείο μαζί με τους επίμαχους ορόφους κατασκευάστηκε με νόμιμη άδεια και συνολικό κόστος που ξεπέρασε τα 11 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ ot.gr

Πηγή φωτογραφιών: Booking.com