ΑρχικήΕπικαιρότηταΠροαναγγελία Πέτσα για μέτρα κατά των καταλήψεων σε σχολεία

Προαναγγελία Πέτσα για μέτρα κατά των καταλήψεων σε σχολεία

Ο κυβερνητικός πρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως θα ληφθούν μέτρα «πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες», ενώ άφησε αιχμές κατά τοπικών αρχόντων, γονέων και εκπαιδευτικών.
Αναφέρθηκε μάλιστα και στις καταλήψεις στα σχολεία σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, υπογραμμίζοντας πως εξετάζονται μέτρα, προκειμένου «να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις».
Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως οι καταλήψεις «είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις».
Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Στην αρχή φοβόμασταν όλοι μην κλείσουν τα σχολεία από τον κορωνοϊό και τελικά έχουμε 6-7 φορές περισσότερα κλειστά σχολεία λόγω των καταλήψεων. Δεν είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί. Χρειάζεται λίγο να συνετιστούν όλοι. Από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους τοπικούς άρχοντες, που πολλές φορές δίνουν πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους φαινόμενα, και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα».