ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρόεδρος ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ:«Να διατηρηθεί η έκπτωση του 75% στα τιμολόγια σε...

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ:«Να διατηρηθεί η έκπτωση του 75% στα τιμολόγια σε εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ»

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης εμφανίστηκε λάβρος κατά του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο κ. Αδαμίδης μίλησε για σχέδιο «καθαρής και βρώμικης ΔΕΗ» ενώ με προκλητικό τρόπο ζήτησε να διατηρηθεί η προνομιακή έκπτωση τιμολογίων ύψους 75% που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ προκειμένου όπως είπε να μην πάνε σε ανταγωνιστικές εταιρείες.

Χαρακτηριστικά είπε «Είτε είναι εργαζόμενος στη ΔΕΗ είτε φαρμακοποιός έχει 30% στο ανταγωνιστικό τιμολόγιο. Θα τους οδηγήσετε  να αλλάξουν πάροχο. Μήπως θέλουμε τους εργαζόμενους να τους στείλουμε στους ανταγωνιστές;».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως «τα προνόμια των εργαζομένων είναι οι εκατοντάδες νεκροί για να ηλεκτροδοτήσουν τη χώρα» ενώ σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού επικαλέστηκε στίχους του τραγουδιού της Χαρούλας Αλεξίου «άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα και άλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει».

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Παραπληροφόρηση για την άρση της μονιμότητας

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αλλάζει μονομερώς την συλλογική σύμβαση, «κάτι που δεν κατάργησε ούτε η χούντα». Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι έχουν βάλει αρκετές φορές το χέρι στη τσέπη!

Ο κ. Αδαμίδης ισχυρίστηκε, επίσης, ότι μέσω του νομοσχεδίου δημιουργούνται συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους ενώ συμπλήρωσε πως γίνεται μια προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης σχετικά με την άρση της μονιμότητας. «Μέχρι σήμερα πάνω από 100 εργαζόμενοι  έχουν οδηγηθεί στην απόλυση για λόγους επάρκειας. Από το 2012 δεν προστατεύονται από την αξιολόγηση», είπε χαρακτηριστικά.

Γ. Στάσης:  «Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα»

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσης, με την σειρά του, τόνισε ότι προωθείται συνολικό σχέδιο για τον απεγκλωβισμό της εταιρείας από τις αγκυλώσεις του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στάσης ανέφερε «Δίνονται λύσεις σε χρόνια δομικά προβλήματα, περιορίζονται οι γραφειοκρατίες που ανάγκασαν την ΔΕΗ να λειτουργεί με όρους παλιού ελληνικού Δημοσίου. Ενδυναμώνεται το στελεχιακό δυναμικό της Δ.Ε.Η. και εκσυγχρονίζεται συνολικά η αγορά ενέργειας στην χώρα μας.

Η επιχείρηση θα μπορεί με πιο γρήγορες διαδικασίες να ανταποκριθεί στις ανάγκες της και να προχωρήσει σε επενδύσεις. Αποκτούμε αρκετά εφόδια για να κάνουμε όλα όσα χρειάζονται και να βάλουμε τη ΔΕΗ σε μια εποχή».

Ακόμα στην επιτροπή έχουν τοποθετηθεί εκπρόσωποι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φωτοβολταϊκών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο κινείται σε σωστή κατεύθυνση αλλά και εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΠΑ και των θυγατρικών της που ζήτησαν να εξασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα από την ιδιωτικοποίηση.