Πρόεδρος PEGA για υποκλοπές: «Όσα δημοσιοποιήθηκαν ήταν ένα προσχέδιο – Περιμένετε την τελική έκθεση»

11 mins read

Στη δημοσιοποίηση του σχεδίου έκθεσης της εξεταστικής επιτροπής για τη χρήση του Pegasus και αντίστοιχου λογισμικού – του Predator – στις 8 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της επιτροπής PEGΑ, Jeroen Lenaers (ΕΛΚ, Ολλανδία),  έστειλε μήνυμα ότι αυτό που παρουσιάστηκε είναι μόνο ένα «προσχέδιο».

«Δεδομένων των πολυάριθμων ερωτήσεων που λαμβάνω, όσον αφορά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της εισηγήτριας της PEGA  Σόφι ιντ Βελντ (Sophie in’t Veld), θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα, προκειμένου να αποφύγω οποιαδήποτε σύγχυση όσον αφορά τις διαδικασίες της επιτροπής μας», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Δείτε live το προσχέδιο της έκθεσης PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για της υποκλοπές

«Μόνο η τελική έκθεση θα αντιπροσωπεύει το Ευρωκοινοβούλιο»

Όπως σημείωσε, «η εισηγήτρια παρουσίασε ένα προσχέδιο έκθεσης. Δεν πρόκειται για την τελική μορφή του κειμένου και στο σημείο αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως έκφραση των συμπερασμάτων ή της θέσης της εξεταστικής επιτροπής στο σύνολό της».

Και προσέθεσε πως «όλα τα μέλη της επιτροπής PEGA θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τροπολογίες επί του σχεδίου έκθεσης», υπογραμμίζοντας ότι «μόνο η τελική έκθεση και οι συστάσεις της εξεταστικής επιτροπής, όπως εγκριθούν στο τέλος της περιόδου που ορίζει η εντολή μας, αντιπροσωπεύουν τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σύνολό του».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA διευκρίνισε ότι «οι συζητήσεις σχετικά με τα πορίσματα της επιτροπής μας θα πρέπει να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της επιτροπής μας, όπου όλες οι πολιτικές ομάδες μπορούν να παρουσιάσουν τις απόψεις τους για όλες τις σχετικές πτυχές του έργου μας».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα