ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Γιατροί αποτρέπουν εγκύους από το να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό»

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Γιατροί αποτρέπουν εγκύους από το να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό»

«Γιατροί συνιστούν σε εγκύους, θηλάζουσες αλλά και γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν να μην εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή τη διασωλήνωση ανεμβολίαστης νοσηλεύτριας εγκύου στη Λάρισα, ο κ. Γιαννάκος είπε ότι η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει υποθέσεις με γιατρούς που «κρατάνε» συναδέλφους τους από το να εμβολιαστούν.

«Η περίπτωση στη Λάρισα πιστεύω δεν είμαι σίγουρος, ότι είναι μια τέτοια περίπτωση που ο γιατρός της την φρέναρε να εμβολιαστεί. Η συνάδελφος δεν ήταν στη δουλειά, ήταν σε νόμιμη άδεια κύησης, δεν ήταν αναστολή, αλλά όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συναδέλφων που φοβούνται να εμβολιαστούν γιατί οι γιατροί τους ‘’φρενάρουν’’ σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λουκίδης: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γιατρός που προτείνει να μείνει ανεμβολίαστη έγκυος”

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γιατρός που προτείνει να μείνει ανεμβολίαστη έγκυος», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρίας.

Πρόσθεσε ότι από τα επιστημονικά δεδομένα προκύπτει ότι η εγκυμοσύνη είναι παράγοντας κινδύνου για σοβαρή νόσο και μάλιστα για το θέμα έχει πάρει θέση με σχετικές οδηγίες η επιστημονική κοινότητα.

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι έγινε ειδική έρευνα σε άνδρες για να διαπιστωθεί εάν επηρεάζεται η γονιμότητα από τα εμβόλια και προέκυψε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο.

 

Τα περιστατικά με ανεμβολίαστες έγκυες 

Την ώρα που οι ειδικοί κάνουν τα πάντα για να πείσουν τις έγκυες ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές και το μοναδικό «όπλο» εναντίον του ιού, όλο και περισσότερες είναι οι έγκυες που διασωληνώνονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών έχασε τη ζωή της μια 38χρονη έγκυος από την Κατερίνη, ενώ το φαινόμενο με τις εγκύους που νοσούν σοβαρά δείχνει να λαμβάνει διαστάσεις.

Ακόμη μια 38χρονη έγκυος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς προσβλήθηκε από κορωνοϊό και παρουσίασε βαριά συμπτωματολογία. Η γυναίκα, που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, νοσηλεύεται σε απλή κλίνη covid και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανεμβολίαστη.

Τελευταίο περιστατικό που ήρθε στη δημοσιότητα είναι η 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία είναι στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και είχε τεθεί σε αναστολή, λόγω της άρνησής της να κάνει το εμβόλιο.

Η έγκυος χθες εισήχθη στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Λάρισας και διασωληνώθηκε.