Πρόεδρος Πυροσβεστών: «50 τηλεφωνήματα – φάρσες για πυρκαγιές στην Αττική»

9 mins read

«Πάμε λίγο καλύτερα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος μιλώντας για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων Αττικής και των υπόλοιπων περιοχών της Ελλάδας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Προσευχόμαστε να τελειώσει σήμερα αυτή την κατάσταση» τόνισε ο ίδιος, έδωσε και ευχαρίστησε τον Πανελλήνιο Σωματείο Επιβατηγών Οχημάτων (ΠΑΣΕΜΠΟ) που διέθεσε 20 λεωφορεία προκειμένου να γίνεται γρήγορα η αλλαγή της βάρδιας καθώς και τους πολίτες για τις δωρεές του (όπως νερά)

Έδωσε τα εύσημα στους εθελοντές και τους πυροσβέστες και σημείωσε πως ο πυροσβέστης είναι κουρασμένος και πως πολλές φορές δουλεύει 24ωρο σε απίστευτες θερμοκρασίες. «Χθες παραλίγο να καεί ο Άγιος Στέφανος αν δεν ήταν οι εθελοντές» υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Παράλληλα, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε και σε τηλεφωνήματα – φάρσες που δέχεται η πυροσβεστική αυτές τις δύσκολες μέρες.

«Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι παίζουν με την πυροσβεστική» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα χθες το βράδυ στην περιφέρεια της Αττικής υπήρξαν 50 ψευδείς αναγγελίες για πυρκαγιές στις 02.00, 03.00 και 05.00 τα ξημερώματα.

Επίσης χτες και προχθές όπως είπε συνέβησαν πολλές πτώσεις τάσεως στην Αττική με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλοί εγκλωβισμοί σε ασανσέρ και οι δυνάμεις να απασχολούνται και σε αυτά πέραν των υπολοίπων.

 

Facebook Comments