Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: «Πιο ήρεμη η κατάσταση στις Καστανιές»

12 mins read

Με την κατάσταση στον Έβρο τις προηγούμενες ημέρες να βγαίνει εκτός ελέγχου με χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στον ελλαδικό χώρο και τις αστυνομικές δυνάμεις να δίνουν στην κυριολεξία μάχη για να τους εμποδίσουν, μια εικόνα καλύτερη μεταφέρει σήμερα από το σημείο ο ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Καλύτερη»«Καλημέρα Ελλάδα» ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, «η κατάσταση είναι καλύτερη από τις προηγούμενες μέρες».

Όπως είπε ο Παναγιώτης Χαρέλας «περάσαμε δύσκολα τις πρώτες μέρες, με τις ενισχύσεις όμως που ήρθαν βοηθηθήκαμε».

«Χθες το βράδυ καταφέραμε και αποτρέψαμε μετανάστες να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, από περιοχές πέραν των Καστανέων», συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι πληθυσμοί έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές.

«Το χερσαία σύνορα είναι 200χλμ.», είπε, σημειώνοντας ότι, «τις πρώτες μέρες των εξαγγελιών αυτά τα 200χλμ φυλάχτηκαν από λίγους συναδέλφους μου, που είχαν βάρδια. Και τα 200χλμ ήταν γεμάτα με ανθρώπους».

«Δε μας αιφνιδιάζει η προπαγάνδα, όλα τα χρόνια κατηγορούμασταν με όλη αυτήν την προπαγάνδα, που τώρα τη βλέπει όλος ο κόσμος», τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «λέμε stop σε όποιον θέλει να περάσει τα σύνορά μας. Καλύπτονται όλα τα σύνορα»

 

«Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο» 

Όπως περιέγραψε ο κ. Χαρέλας μιλώντας και στον ΘΕΜΑ 104.6 , «χρησιμοποιήσαν χημικά, ακόμα και ένστολοι, με σύγχρονα όπλα ρίψης χημικών που δεν θα μπορούσε να έχει μετανάστης».

«Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο για να δοκιμάσουν την ασφάλεια της χώρας»

Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, «τη μέρα εμφανίζουν γυναικόπαιδα και τη νύχτα είναι πιο σκληρές οι ομάδες».

Μάλιστα, ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων επεσήμανε πως πρέπει «να μας ενώσει όλους τους Έλληνες αυτό που έγινε». 

Facebook Comments